Arama motoru üzerinde görünür olmak amacıyla yapılan tüm çalışmaların genel ismi olan SEO, belli bir bölgeye ya da lokasyona yönelik olan aramalarda görünmek için yapılıyorsa bu durumda yerel SEO adını alır. Bir il için yapılan otel aramasında bile öne çıkmak için yerel SEO çalışmalarına ihtiyaç vardır. Günümüzde internet kullanıcı sayısının fazla olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tür çalışmalar işe yarar sonuçlar sunar. Bunun için Google tarafından ücretsiz sunulan Google My Business aracından yararlanılabilir.

Yerel SEO Önemi

Yerel SEO neden önemli diye merak edenler, dijital dünyadaki rekabet ortamında son derece etkin olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Bu tür çalışmalara başlamadan önce yerel SEO nedir ya da yerel işletme nedir gibi soruların yanıtları SEM SEO vb. işletmeler aracılığı ile iyi bir şekilde öğrenilebilir. Özellikle yerel SEO nedir sorusunun cevabı iyi bir şekilde anlaşıldığında ve buna yönelik çözümler uygulandığında küçük işletmeler giderek büyüyen rekabet ortamında daha güçlü bir konuma gelebilecektir. Uygulanan bölgesel SEO çalışmaları ile internet ortamında hizmet ya da ürün ile istenilen yere gelmek mümkün olmaktadır.

Yerel SEO için Google My Business
 

Google My Business hesabı google yerel işletme için büyümeyi daha da kolay hale getirir. Bölgesel SEO ile kullanıcılara ait bilgiler analiz edilerek işe yarar sonuçlar elde edilir. İşletme adı, adresi, logosu, fotoğrafları, popüler zamanları, çalışma saatleri ve yorumlar gibi bilgileri içeren Google My Business, aynı zamanda Google+, Search ve Maps hesaplarının yönetilmesine de olanak tanır. Bölgesel SEO çalışmalarında bu aracı kullanmak işletme profili oluşturmada önerilen stratejiler arasında da yer alır. Genel SEO çalışmalarına göre daha özel uygulamaları gerektiren bölgesel SEO başta Google My Business olmak üzere; hedef kitlenin tanınması, yerel müşterilere göre sayfa çalışması yapılması, özel backlink ve zengin işaretleme çalışmaları gibi detayları da içerir.
 
Google My Business Hesabı Nasıl Açılır?
Bölgesel SEO uygulamalarında önemli bir yere sahip olan Google My Business hesabına sahip olmak için bu alanda profesyonel olan ve gerekli tüm çalışmalar konusunda tecrübe ile bilgi birikimi bulunan SEM SEO’dan uzman desteği alabilirsiniz. Hesap açıldıktan sonra onu yönetmek, rakip analizi yapmak, potansiyel müşterileri takip etmek ve gidişatı izlemek amaçlarıyla teknik desteğe ihtiyaç duyulduğu için SEM SEO proaktif, şeffaf, stratejik ve bilimsel çalışmaları ile bölgesel SEO ve benzeri gereksinimlerinizi en iyi şekilde çözüme kavuşturur.
 

Editör: TE Bilişim