Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı

CHP’de Kadıköy için mimar Tülin Hadi’nin aday olarak düşünüldüğü iddiasını Gazeteci Barış Yarkadaş ortaya attı. Bu iddiaya 14 aday adayı tepki gösterdi. Genel Merkez ise “Bu iddia gerçeği yansıtmıyor” cevabını verdi.

31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde birçok il ve ilçede adaylarını açıklayan CHP’de aday tespiti çalışmaları sürüyor. CHP’nin kalesi sayılan Kadıköy’de görevdeki Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın yeniden aday olmayacağı kesinleşti. Ancak yerine kimin aday gösterileceği konusu tartışma yaratıyor. Kadıköy için aday adayı olan 14 isim arasında son olarak İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin adı gündeme geldi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100’de katıldığı bir programda, Kadıköy için Tülin Hadi’nin adaylık için düşünüldüğünü belirterek, “Tülin Hadi, mimar, ayrıca Ekrem İmamoğlu İBB’yi kazandıktan sonra bir yıl boyunca Kent Konseyi başkanlığı yaptı. İki üniversitede de öğretim görevlisi. Caddebostanlı, Kadıköylü bir isim” dedi.

ADAY ADAYLARI ORTAK METİN HAZIRLADI

Tülin Hadi’nin aday adayı olmadığı halde adaylık için isminin anılmasına ilçe örgütü tepki gösterdi. Geçen günlerde 14 aday adayı, İlçe Danışma Kurulu toplantısında ortak bir metin hazırlayarak CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’ne gönderdi. Kadıköy adayının bu 14 isim arasından belirlenmesini talep etti. Parti içi kaynakların verdiği bilgiye göre ise Genel Merkez, Tülin Hadi’nin Kadıköy için adaylık için düşünülmediğini söyleyerek Hadi hakkındaki iddiaları reddetti. 14 aday adayı içinde öne çıkan isimlerin ise İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı ve eski İBB Meclis Üyesi Hakan Şişik olduğu belirtildi. CHP İlçe Örgütü, 14 Mayıs seçimleri sonrası başlayan kongre sürecinde il başkanlığı için ‘değişimcilerin’ adayı Özgür Çelik’e destek vermiş, kurultayda da Özgür Özel’i tercih etmişti. 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP, Kadıköy’de yüzde 65,99 oy almıştı.

Kaynak: Gazete Duvar- Eren Topuz