Hatay'ın en fazla zarar gören ilçesi Defne'de inşa edilen hastane henüz tamamlanmadan dün hasta kabulüne başladı. Sadece poliklinik hizmeti veren hastanenin bir taraftan devam eden inşaatı hastalara zor anlar yaşatıyor.

Temeli 24 Mart’ta atılan Defne Devlet Hastanesi 21 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Hedeflendiği gibi 60 günde bitirildi denilerek dün hizmete açılan hastane 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi ile hizmet verecek.

Ancak hizmete açılan hastanenin inşaatının hala devam etmesi dikkat çekti. Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), hastanenin açıldığı gün Twitter hesabından yapılan paylaşımda hastanede inşaatın sürdüğü ve sadece poliklinik hizmeti verildiği dile getirildi.

TTB, paylaşımında, şu ifadelere yer verildi:

*TTB ve Hatay Tabip Odası, dün (21 Mayıs) açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi’nde hekimler/sağlık emekçileri ve başhekimle görüştü, yaşanan sorunların çözümü üzerine fikir alışverişinde bulundu. Öte yandan hastanede inşaatın sürdüğü ve sadece poliklinik hizmeti verilebildiği gözlemlendi.

*Sağlık birimlerinin tamamlanmadan hizmete açılması halkın, sağlık emekçilerinin ve inşaatta çalışan işçilerin sağlığı ile iş güvenliğini tehdit etmektedir. Sağlık birimleri bina, teknik ve sağlık ekipmanları, hekim ve sağlık personeli tamamlanarak hizmete açılmalıdır.

TTB Aile Hekimliği Kolu da hastanede inşaatın devam ettiğini gösteren bir video paylaştı.

Defne Hastanesi’ne giden gazeteci ve belgeselci Kazım Kızıl ise hastanenin ön cephesinin düzgün olduğu ancak yan tarafta inşaatın devam ettiğini gösteren bir video paylaştı.

Açılışa da gittiğini belirten Kızıl, görüntü almasının engellendiğini ve hastanenin sadece ‘bir bölümünü’ gezmesine müsade edildiğini açıkladı.

Editör: Yadigar Hanım