Türkiye’de son olarak Star TV’de yayınlanan “Erkenci Kuş” dizisiyle ünlenen Can Yaman baba tarafından Yugoslavya ve Makedonya göçmenidir. İtalyan Lisesinden mezun olan başarılı oyuncu, Türkiye’deki dizisinin bitmesi ile birlikte İtalya’ya gitti. 2020 Aralık ayında, İtalyan bir yapım şirketi olan Luxvide ile “Sandokan” dizisi için anlaştı başarılı oyuncu. Bu dizinin çekimleri öncesinde de 2021 Mart ayında “Che Dio ci Aiuti (Tanrı Bize Yardım Etsin)” dizisine barmen rolüyle konuk oldu.

İtalyanların hayrın olduğu başarılı oyuncu Can Yaman, İtalyan kadınlar tarafından Bitter Çikolata lakabını aldı. Oyunculuk kariyerine İtalya’da devam etme kararı alan Yaman Mediaset’in en çok izlenen kanalı olan Canale 5’te yayınlanan “Viola Come il Mare (Deniz gibi Mor)” dizisiyle anlaşma imzaladı. Dizide polis Francesco Demir karakterine hayat veren Can Yaman’ın rol aldığı dizi 14 Eylül’de İtalyan kanal Canale 5’de yayına girecek. Can Yaman’ın bu rol karşılığı bölüm başı 200 bin euro aldığı çıkan iddialar arasında.

Başarılı oyuncunun, IMDb’nin düzenli olarak güncellediği “IMDb Starmetre” de “En Popüler 14 Oyuncu” listesinde 2.sırada yer aldığı görülüyor.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı