Cumhur İttifakı'nın İslami tabanlı HÜDA-PAR ve Yeniden Refah partileri ile ortaklık görüşmeleri, uluslararası kamuoyunun da gündeminde. Bloomberg'de yapılan bir analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP ile ilgili dikkat çekici yorumlar yapıldı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, AKP’nin HÜDA-PAR ve Yeniden Refah partileriyle ittifak kurmasını, okurlarına, “Erdoğan, seçim ittifakını kuvvetlendirmek için İslamcı cepheye bakıyor” başlığıyla duyurdu. AKP’nin her iki partiyle de görüştüğüne dikkat çekilen haberde, “Erdoğan 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde en geniş kapsamlı muhalefet koalisyonuyla karşı karşıya. Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük ve köşede kalmış İslamcı partilerin desteğini arıyor ve muhafazakar tabanını genişletmeye çalışarak seküler muhalefet ile din ve kadın hakları üzerinden kültürel çatışma riskini alıyor” denildi.

"LAİK VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN OYLARA İHTİYACI OLABİLİR"

Bloomberg’deki haberde, “Erdoğan en geniş kapsamlı ve laik cumhuriyet değerlerini benimseyen, kadına ve LGBTQ topluluklara şiddeti eleştiren muhalefet bloğunu 14 Mayıs’ta yenmek için onların oylarına ihtiyacı olabilir” denildi.

Öte yandan 2021 yılında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden de çıktığı hatırlatıldı.

Editör: Yadigar Hanım