Karabük'e bağlı Merkez Sipahiler Köyü'nde, imam Yusuf Ziya S.'nin eşi, kocasının namaz saatlerinin dışında zamanının önemli bir bölümünü camide geçirmesinden şüphelendi.

10 Kasım akşamı camiye giden kadın, cemaatin az olduğu günlerde, caminin ikinci katında bulunan odada imamın, odanın kapısını arkadan kilitleyip bir kadınla baş başa olduğunu gördü. Kadının kapıyı kırmaya çalıştığını gören imam içeriden çıktı, ardından da içeride bulunan kadın geldi. Rezalet, köyde büyük tepkilere neden olurken, olay jandarmaya yansıdı. 

Olayı Karabük Müftüsü Ercan aksu'ya anlatan imamın kayınpederi Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Nihat Kayhan, müftünün verdiği cevap karşısında şok oldu. 

Aksu, daha sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bize ulaşır ulaşmaz işi Valimizle görüşüp, işin bir an önce sonuçlandırılması için murakıp görevlendirdik. Ancak, iddia tarafı, soruşturmanın yerelde yapılmamasını, imamın korunacağını gerekçe gösterip Diyanet'ten müfettiş istenmesini talep etti. Evli olan görevlimizin, camide bir kadınla birlikte olduğu iddia edilmektedir.

Kızın babası gelip endişesini ifade etti. Endişe etmemesini, müftü olarak en ince detayına kadar konuyu inceleyeceğimizi söyledim. Olayın her safhasını en ince detayına kadar takip ediyorum. Din adamıyım, müftüyüm. Böyle bir işe asla fırsat vermeyiz.

Nitekim, Diyanet İşleri Başkanlığı'mız da olaya el koydu ve soruşturmaya hafta içinde başlanacak. Sözleşmeli olduğu için imamı açığa alamadık, sadece din hizmetlerinden çektik."

Kayhan, Yozgat C. Savcılığı aracılığıyla Karabük Müftüsü Ercan Aksu hakkında, "Görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal, şüpheliyi korumak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Resim

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Olayın sosyal medyada da yayılmasının ardından tepkiler büyüdü. Cami imamı ve Karabük Müftüsü'ne yönelik yapılan bir yorumda, "İmamı camide fuhuş yaparken basan kadının babası, basılan imam için Karabük Müftüsünün; “Dini nikahı varsa görevine iade edilebileceğini” iddia etmiş. Cami’de imam nikahı yapılırsa, cinsel ilişkiye girmek serbest mi oluyor?" ifadelerine yer verildi.

Editör: Yadigar Hanım