Habertürk kanalındaki bir canlı yayında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e tokat atması ile gündem olan ve daha sonra Habertük’ten istifa eden Muharrem Sarıkaya, Habertürk’ün sitesinde yeniden yazmaya başladı. Sarıkaya, “İkinci şans” isimli bir yazı yayımladı.

Habertürk kanalının ekran yüzlerinden olan Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın ses teknikerine tokat attığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuşu.  Sarıkaya, 17 Aralık Cuma günü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir söyleşi gerçekleştirmiş, canlı olarak yayınlanan söyleşi sırasında Sarıkaya’nın ses konusunda yaşadığı problemler ekrana yansımıştı.

Ekrana yansımayan görüntülerde ise Sarıkaya’nın ses teknikeri çalışana tokat attığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Tokatın ardından yayın devam etmiş, Şahin tepkisiz kalmıştı.

Sosyal medyada büyük tepkiye yol açan Sarıkaya olayla ilgili ‘mazeretsiz özür dilediğini’ ifade ederken; Şahin ise Sarıkaya’nın yaptığının yanlış olduğunu belirtmişti. Muhabir Ahmet Demir ise, Sarıkaya’nın özrünü kabul etmeyerek dava açacağını açıkladı. Sarıkaya daha sonra HaberTürk’teki görevinden ayrılmıştı.

İHA muhabiri Ahmet Demir’e attığı tokatla gündeme oturan gazeteci Muharrem Sarıkaya ile ilgili gazeteci Aslı Işık da “7 aylık hamileyken beni sandalyeden iterek düşürdü” iddiasını ortaya atmıştı.

“CİNER MEDYA’NIN DESTEKLERİ EN BÜYÜK TESELLİM”

Muharrem Sarıkaya, bugün Habertürk sitesinde yayımlanan yazısı ile Habertürk sitesinde yeniden yazmaya başladığını duyurdu. Sarıkaya, “İkinci şans” isimli yazısında,

“Ciner Medya Grubu yöneticilerimin, meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın bana karşı tutumları, destekleri de en büyük tesellim oldu. Bütün bunları bana tanınan ikinci şans olarak görüyorum…” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya’nın yazısı şu şekilde:

İKİNCİ ŞANS

İnsan yaşamında istemeden yapıp, anında pişman olduğu olaylar vardır.

Benim de başımdan geçti; medeni bir toplumda yaşayan bireyler olarak yapılması gereken ne varsa yapıldı.

Bir anda öfke kontrolü yapamamanın yarattığı refleksle muhatabını rencide edici bir hareketin faili olarak, muhatabımdan özür diledim.

Yargıda uzlaşarak helalleştim; medya grubumuzda temsile dair görevlerimden de istifa ettim…

Kısaca vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım.

Belirli bir süre de yazılarıma ara verdim…

Gazetecilikten başka hiçbir işi olmayan, 43 yılını sadece yazmakla geçiren bir yazar için yazılarından uzak kalmanın ne demek olduğunu biliyorum.

Bu süreçte tesellim, bireyi olmaktan gurur ve onur duyduğum Türk insanının bağrının ve vicdanının ne denli güçlü olduğunu da bana bir kez daha göstermesiydi.

Yolda, otobüste, metroda, trende; o kadar çok mesaj ve telefon aldım ki…

Kimi, “Defalarca özür diledin, buna rağmen hak etmediğin ölçüde küfür ve linçle karşılaştın; bu kadarı da fazla ama…” dedi…

Bazıları, “Bunlara karşı, ne yanıt verdin, ne dava açtın; hoşgörülü davrandın… Yazılarına başla…” cümleleri ile yaklaştı.

Ciner Medya Grubu yöneticilerimin, meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın bana karşı tutumları, destekleri de en büyük tesellim oldu.

Bütün bunları bana tanınan ikinci şans olarak görüyorum…

İkinci şansın üçüncüsü olmadığını da biliyorum.

Bu bilinçle tekrar merhaba diyorum…”

Editör: TE Bilişim