AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Ayhan Ogan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir tablo ile "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" diyerek Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a göre fazla oy aldığı illerde HDP’nin etkin olduğunu ifade etmişti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Ogan hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Atik’in başsavcılığa yaptığı suç duyurusunda yer alan ifadeler şöyle:

“...Şüpheli ekte de ekran görüntüsü bulunan bu paylaşımıyla bu illerde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenin PKK’lı olduğu yaftasında bulunmuştur. Bir ilde bir adayın çok oy almasını, o adayın terör örgütüyle bağı olduğu sonucuna bağlamak, o il seçmenine terör örgütü üyesi demekten başka anlama gelmez. Bu vahametin siyasi olduğu kadar hukuki olarak da hesabının sorulması gerekir. Halkın bir bölümüne sırf Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiği için PKK’lı diyen bu kendini bilmezin suç işlemiş olması nedeniyle bu ilin seçmeni olan kendi adıma ve tüm vatandaşlarımız adına suç duyurusunda bulunmak gerekmiştir" ifadeleri yer aldı.

Editör: Habererk Habererk