İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşe yazısında 2023'te yapılması planlanan seçimlerin iktidar için çok zor geçeceğini yazdı.

"Tam düzeliyor derken gelen enerji zamları" başlıklı yazısında, ekonominin düzelmeye başladığı zamanlarda gelen enerji zamlarıyla tekrar kötüye gittiğini savunan Küçük, "Bu kışın daha rahat geçmesi lazım ki, seçimlere rahat girilsin. Gerçi bu seçimler en zor seçimler olacak" dedi.

Doların 21 Aralık 2021’de 18 TL’ye ulaştığında Hükûmetin akıllı bir adımla Kur Korumalı Mevduat’ı gündeme getirdiğini ve doların 12 TL’ye kadar düştüğünü, toplum da bu sayede derin bir nefes aldığını kaleme alan Küçük, döviz düşmüşken vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı yılbaşında elektrik ve doğalgaza gelen büyük zamma bağladı.

Küçük, yazısında şunları dile getirdi:

"Mayıs-haziran ayına kadar pahalılık vb devam etti. Yazın nispeten biraz daha rahatlama oldu. Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi. Eylüle kadar biraz rahatlama olmuşken elektrik ve doğalgaza yüzde 20 zam geldi. İş yerlerine yüzde 50 uygulandı.

Enerji maliyetlerindeki artış herkesin malumu. Dünyanın nasıl bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğu muhakkak. Bu kış nasıl geçirecek Avrupa, bunun hesabını yapıyor. Hepsi doğru.

Bu kışın daha rahat geçmesi lazım ki, seçimlere rahat girilsin. Gerçi bu seçimler en zor seçimler olacak. Hükûmetin yeni yıldaki hamlelerini görmek lazım. Yeniden zamlar gelir ve kış zor geçerse Cumhur İttifakı zorlanır. Elbette asgari ücret zamları, Karadeniz’de bulunan gazın evlere verilmesi ve faturaların düşmesi, yerli araba TOGG’un nisanda çıkacak olması vb halka moral olacaktır.

Editör: Yadigar Hanım