İktidar milletvekili ve bazı bürokratlar hakkında yaptığı paylaşımlarla gündemden düşmeyen ve dijital tecrit uygulanan Sedat Peker, yaşamını ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürdürüyor. Peker'in Türkiye'ye ne zaman döneceğini, zaman zaman destek verdiği açıklamalarıyla öne çıkan Demokrat Partili Cemal Enginyurt açıkladı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Yeniçağ Tv’de Emre Kulcanay’ın programına canlı bağlantı ile katıldı. Birleşik Arap Emirliklerinde dijital tecrit altında tutulan Sedat Peker ile ilgili çok çarpıı açıklamalarda bulunun Enginyurt, Sedat Peker’in Türkiye’ye ne aaman döneceğini de açıkladı.

Enginyurt, açıklamasında, "Erdoğan, Sedat Peker’e kardeşim deyip, düne kadar her türlü muhabbeti yapıp destek verip, karşılıklı fotoğraf çektirip fotoğraf çektirirken, selamlaşırken, bir eliyle Sedat Peker Bozkurt, bir eliyle Rabia işareti yapıp mitinglerde Erdoğan’a oy isterken problem yok, şimdi Sedat Peker yanlışları ortaya koyup anlatınca, Birleşik Arap Emirliklerini tehdit et, dijital tecrit uygula. Dijital tecrit kaldırılmadığı sürece yerinde ben de olsam konuşmam. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir inek hırsızına döndürüldüğü, linç edilmek istendiği bir Türkiye’de siz diyorsunuz ki, 'Gel Sedat Peker, seni öldürecek olsalar da, sana hapishanelerde işkence yapacak olsalar da sen konuş.' Öyle yağma var mı? Sedat Peker konuşmalı mı? Konuşmalı. Ama dijital tecrit kaldırılmalı. Ha kaldırılmadı… 30 gün kaldı. 30 gün sonra Sedat Peker bu ülkeye gelecek." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım