CHP Genel Merkezi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında anlaşmazlık çıkaran Mesut Özarslan, Keçiören’den adaylığını koydu.

AKP'den dikkat çeken açıklama geldi AKP'den dikkat çeken açıklama geldi

Yavaş, Mesut Özarslan’ın Etimesgut’tan aday olmasını istemiş, ancak CHP Genel Merkezi, Özarslan yerine oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nu seçince sorun çıkmıştı. MYK’de, İstanbul’un ilçeleri ve Çankaya adayları için de bir sonraki PM toplantısında karar verilmesi konusunda hemfikir olundu. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), bazı il ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek için saat 16.15 civarında bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. MYK’da, Parti Meclisi’nin (PM) onayına sunulacak bazı adaylar belirlendi.

MYK’nın kararına göre, İYİ Parti’den ayrılan Mesut Özarslan, Ankara’nın Keçiören ilçesinden aday gösteriliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Özarslan’ın Etimesgut ilçesinden aday olmasını istemişti. Fakat Genel Merkez, Etimesgut için tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu’nu tercih etti ve bu yüzden Genel Merkez ile Yavaş arasında kriz çıktı. Bunun yanında, İYİ Parti’nin kurucu üyelerinden Ramazan Değerli’nin Altındağ’dan, eski İYİ Parti Çamlıdere İlçe Başkanı Mehmet Cengiz’in de Çamlıdere’den aday olacağı öğrenildi.

MYK’da, Bodrum için Tamer Mandalinacı’nın, Menteşe için de Gonca Köksal’ın adaylığı ve PM’ye sunulması kararı alındı. Ayrıca, İzmir’in Çiğli ilçesinden aday olan Uygar Yıldırım hakkında da MYK’da değerlendirme yapıldı. Uygar Yıldırım, aynı zamanda İzmir Malatyalılar Derneği Başkanıdır ve adaylığına İzmir teşkilatından itirazlar gelmişti. Alınan bilgiye göre, Uygar Yıldırım’ın yerine başka bir adayın PM’ye sunulması kararlaştırıldı. Yıldırım’ın yerine Onur Emrah Yıldız’ın Parti Meclisi’ne aday olarak gösterilmesine karar verildi.

Kaynak: t24- Eray Görgülü