Alanya Belediyesi ve MHP İlçe Başkanlığı arasında, belediyenin mali durumu hakkında afişlerle yapılan bir bilgilendirme mücadelesi yaşandı. CHP’li Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına, belediyenin borçlarını gösteren bir afiş astırdı. Bu afişte, belediyenin toplam 1 milyar 122 milyon lira borcu olduğu belirtiliyordu. MHP İlçe Başkanlığı ise, kendi binasına, alacaklar dahil edildiğinde belediyenin net borcunun 448 milyon lira olduğunu gösteren bir afiş astı.

Yaralanan Kırgız anne ve bebeği kaçakmış! Yaralanan Kırgız anne ve bebeği kaçakmış!

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında, Belediye Başkanı Özçelik, belediyenin borç durumunu ve aylık gelir-gider dengesini gösteren bir mali tabloyu kamuoyu ile paylaştı. Bu tabloda, belediyenin çeşitli kalemlerdeki borçları ve varlıkları detaylandırıldı. MHP tarafından yapılan açıklamada, belediyenin 10 yıllık süre zarfında bütçesini büyüterek ve az bir borçla devredildiği, mega projelerle zenginleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, belediyenin toplam alacağının 673 milyon lira olduğu ve net borcunun 448 milyon lira olduğu vurgulandı.

Alanya Belediyesi, MHP’nin astığı afişin, belediyenin resmi mali tablosunun yanıltıcı bir şekilde değiştirilmiş olduğunu iddia ederek, bu durumu ‘korsan mali tablo’ olarak nitelendirdi. Belediye Başkanı Özçelik, şeffaflığı önemsediklerini ve mali durumu açıkça paylaşacaklarını belirtti. Açıklamasında, belediyenin borcunun 1,2 milyar lira olduğunu ve her ay 73 milyon lira daha fazla borçlandığını ifade etti. Ayrıca, belediye çalışanlarının sosyal güvenlik primleri ve bireysel emeklilik katkı paylarının ödenmediğini de ekledi.

Kaynak: DHA