CHP’nin Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Bayram Yıldırmaz, partisinin DEM Parti ile oluşturduğu ittifak kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesinde aday gösterilen Nuriye Arslan için destek arayışına girişti. Mayıs genel seçimlerinde gizli yürütülen CHP-Kandil iş birliği, yerel seçimler yaklaşırken daha görünür bir hale geldi. Seçimlerin ardından HDP’nin ismini DEM olarak değiştiren ve PKK’nın siyasi kolu olarak kabul edilen parti ile CHP’nin ilişkileri daha da güçlendi. CHP ve DEM, “Kent Uzlaşısı” adını verdikleri yerel seçim iş birliği çerçevesinde, İstanbul’un bazı ilçeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde ortak adaylar belirledi. Bu bölgelerden biri de Mersin oldu.

Ancak, CHP Akdeniz ilçesinde henüz bir aday açıklamadı. Bunun sebebi, bölgenin pazarlık süreçlerine dahil edilmesi olarak görülüyor. Kendini her zaman Atatürk’ün partisi olarak tanımlayan CHP, İstiklal Marşı’nı okumayı reddettiği bilinen Arslan’a destek vermeye başladı. Arslan, “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim” sözleriyle eleştirilerin odağı olmuştu.

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt

Ev ziyaretleriyle seçim çalışmaları sürerken, CHP’nin Akdeniz’deki meclis üyesi ve 2024 yerel seçimlerinde 6. sıra belediye meclis üyesi adayı Bayram Yıldırmaz, DEM Parti’nin Akdeniz Eş Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan ve DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ile birlikte DEM Parti’ye destek çağrısında bulunduğu fotoğraflar kamuoyuna yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi