Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediği sonucu alamayan CHP'de seçime yönelik parti içi değerlendirmeler devam ederken, grup başkanvekillerinin milletvekili yemin töreninden sonra belirleneceği öğrenildi.

Meclis'te milletvekili yemin tören cuma günü yapılacak. CHP, törenin henen ardından  Cumartesi günü yapacağı toplantı ile seçimle ilgili değerlendirmeler yapacak. Grup başkanvekillerinin de seçileceği belirtilen toplantı öncesi kulislerle adaylarla ilgili 8 isim konuşuluyor. Engin Altay’ın yeni dönemde aday olmayacağı belirtilirken, Engin Özkoç'un milletvekili olmadığı için başkanvekilliği yapamayacağı bildirildi.  Kemal Kılıçdaroğlu yeni dönemde milletvekili olmayacağı için adaylar arasında en güçlü isim olan Özgür Özel’in CHP Grup Başkanlığı’na gelmesi bekleniyor.

Kalan 3 grup başkanvekilliği için Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Zeynel Emre, Murat Bakan, Gökhan Günaydın, Ali Öztunç ve Bülent Tezcan'ın ismi geçiyor.

KURULTAY İLE İLGİLİ FARKLI FİKİRLER

CHP kulislerinden sızan bilgilere göre, toplantıda ayrıca kurultay sürecinin de görüşüleceği öğrenildi. CHP kaynakları, seçimlerin değerlendirileceği MYK'nın perşembe günü, Parti Meclisi'nin ise cumartesi günü yapılacağını dile getirdi.

Partide kurultayla ilgili değişime yönelik farklı fikirler bulunuyor. Bir grup, yerel seçimler öncesi partide tamamen bir yenilenme olması gerektiğini savunurken, bir grup partili ise Kılıçdaroğlu ile devam edilmesini, yanındaki ekibin değiştirilmesi gerektiği  görüşünde. Kulislerde ayrıca kurultayda genel başkan seçiminin yerel seçimler sonrasına bırakılması konuşulurken, Haziran’da olağanüstü bir kurultay yapılabileceği ya da normal süreç işletilerek kasım veya aralıkta kurultay yapılabileceği belirtiliyor.

Editör: Yadigar Hanım