MHP ve Zafer Partisi’nde siyaset yapan milliyetçi isimlerin Millet İttifakı’nın en büyük partilerinden biri olan CHP’den aday oldukları gözlerden kaçmıyor.  Mustafa Özal, Emel Gözübüyük onlardan bazıları…

Ankara ve Afyon’da tarım ürünleri yatırımları bulunan   Afyon Çay kökenli Ömer Mustafa Özal   Türkiye Afyonlular ve Egeliler platformu üyeleriyle İzmir’de kahvaltılı bir etkinlikte  bir araya geldiler. Toplantıda kendiside bir Afyon’lu  olan  Ankara’nın başarılı  Yenimahalle (CHP) Belediye başkanı Fethi Yaşar’da toplantıda hazır bulundu.

Afyonlu hemşehriler egenin incisi İzmir / Karşıyakada Afyon’dan  getirilen yöresel ürünlerle kahvaltı yaptılar.

DERNEK ÜYELERİNİN DESTEĞİYLE MUSTAFA ÖZAL İZMİR ADAYI

 Türkiye geneli Afyon özelinde yapılan sohbetin ardından platformdan İzmir için aday kararı çıktı.

Başta Ankara Yenimahalle belediye başkanı Fethi Yaşar’ın telkini ve diğer   dernek üyelerinin desteği ile Türkiye ve Egeli Afyonlular platformundan yeni belirlenecek parlementoya aday ismi önerildi.  Tarım ve eğitim araştırmaları ve yatırımlarıyla bilinen, siyasetçi ve iş insanı Ömer Mustafa Özal dernek üyelerinin deteğiyle  İzmir CHP 2. Bölgeden  Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

MUSTAFA ÖZAL KİMDİR

1971 yılında Afyonkarahisar Çay ilçesinde  doğdu.  1986 yılında askeri okula girdi.  Bosna-Hersek Kuzey Irak ve Afganistan’da görevli olarak bulundum.  İki yıl Amerika’da askeri görev yaptı.

 Tüm bilimsel verilerin  Türkiye’nin en büyük sorunun eğitim ve tarım olduğunu işaret etmesiyle Ankara’da okul ve  eğitim yatırımı yaptı. Bunun meyvelerini 3.-4 yıl sonra aldık başarılı bir eğitim sistemini hayata geçirdi.

Mustafa Özal: "Dünyadaki  en büyük eksikliğin tarım ve gıda uygulamalarındaki belki en önemli konuya odaklandık.  En önemli mirasımız ata tohumundan organik üretime geçtik.  Bunu destekleyen meyve sebze kurutma tesisleri kurduk. Ankara ve diğer illerdeki üretimine devam ederken, Afyondaki tesisimizin sadece doğal gaz bağlantısı kaldı.  Önümüzdeki dönemde bölgeye katkı sağlıyacak fabrikamız üretimine geçecek.  Öte yandan 1999  Afyon depremiyle askeri reflekslerimizin avantajıyla Türkiye’nin en  iyi iki arama kurtarma ekiplerinden birinin amirliğini yaptım.  Son depremlerde gördük ki gerçekten  arama kurtarma teknik elemanında hala  Türkiye’miz  zayıf olduğu için şu anda ATAK  adı altında arama kurtarma derneği ni kurduk.  Ülkeme faydalı olabileceğini inanarak hem ülkede tarım hem de eğitim konusunda ülkeme hizmet etmek için milletvekili adayı oldum" dedi.

çay 1

çay 2

Editör: Habererk Habererk