Tanju Özcan belediyede düzenlediği basın toplantısında, AKP dahil birçok partiden teklif aldığını, ancak hiçbirini kabul etmediğini söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Bolu Belediyesi’ne ziyaretini de değerlendiren Özcan, “Her partiye saygı duyuyorum. AKP’nin de aralarında bulunduğu, hemen hemen tüm partilerden ihraç sürecinin başından beri davet aldım ve alıyorum. Fakat en başından itibaren söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi, benim yuvam. Buradan ayrılmak istemiyorum. Bir yere gitmek istemiyorum. Hukuken de mücadele edeceğim, siyaseten de mücadele edeceğim” dedi.

“BENİM İLKELERİM VAR. NE MEHMET ALİ ÇELEBİ’YİM NE DE ARZU AYDIN’IM”

Diğer siyasi partilerden gelecek tekliflere kapalı olduğunu vurgulayan Özcan, “Kim davet ederse etsin; neredeyse etmeyen kalmadı, hiçbirine ‘Evet’ diyecek değilim. Ben ne bir Mehmet Ali Çelebi’yim ne de Arzu Aydın’ım. Benim ilkelerim var. Beni yöneten ilkelerim, menfaatlerim değil. Dolayısıyla tekliflere kapalıyım. Süremin dolmasını bekliyorum. Bu partinin içerisinde ısrarla kalmak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Partide gördüğüm yanlışları da söylemeye devam edeceğim. Bu yolda dimdik yürüyeceğim” ifadelerini kullandı.

SIĞINMACI AÇIKLAMALARI NEDENİYLE CHP’DEN GEÇİCİ OLARAK İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Son dönemde peş peşe yaptığı sığınmacı açıklamalarıyla da gündeme gelen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verilmişti.

Disipline sevk edilen Özcan partisinden 1 yıl geçici olarak ihtaç edilmişti. Öte yandan Özcan AKP'li belediye meclis üyesine, "Ret olarak kabul ediyorum. Bana neden el sallıyorsunuz hanımefendi, ayıp oluyor el sallamak falan. Ben evli barklı adamım böyle bir şey olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım