CHP'li Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararına ilişkin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçimden önce ele geçirilmeye çalışılıyor. Bir kez daha müellifinin saray olduğu bir kumpasla, 16 milyon İstanbullunun iradesine darbe yapılmak isteniyor. Çünkü bu kumpasın müellifi, İstanbul'u kaybedenin Türkiye'yi de kaybedeceğini çok iyi biliyor. Bu siyasi bezirgan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sırtına binerek, İstanbul'un tüm kupon arazilerinin rantına çökerek, yandaşlarına dağıtarak, seçim kazanmaya alışmış. Suyu bulandırıp seçim öncesi İstanbul'a çökmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

'İÇİŞLERİ BAKANI’NIN, BURADAN YİYECEĞİ BİR DİRHEM LOKMA YOK'

Ardından İçişleri Bakanı Soylu'nun İmamoğlu hakkındaki açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztrak, "İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım' diyerek, sarayda yazılan uğursuz senaryonun nihai amacını açık etmiş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında, göreviyle ilgili bir suç nedeniyle dava açılmadı. Hakkında açılmış bir soruşturma veya kovuşturma da yok. O zaman İçişleri Bakanı’nın, buradan yiyeceği bir dirhem lokma da yok. İstanbul bu ceberut saray rejimi için büyük lokmadır. Her kim yiyemeyeceği o lokmayı yutmaya kalkarsa emin olsun boğazında kalır. Ayarı bozulmamış adalet terazisinde tartılıp hesabını vakti saati geldiğinde verir" dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi