CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir ilin emniyet müdürüne ait olduğunu ileri sürdüğü kişiye ait telsiz anonslarını Twitter hesabından paylaştı. 

Bakan, tehdit dolu telsiz konuşmasına yönelik paylaşımında, "Bakan kol, bacak kırarsa, emniyet müdürü de kafa kırıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Bakan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımları şöyle:

"Bu ses kaydı kimin? Bir ilimizin emniyet müdürü olabilir mi? Senin yönettiğin bakanlık bu işte Süleyman Soylu iyi dinle. Hukuku koruyacak, halkın güvenliğini sağlayacak kişi sıralı amirlerini tehdit ediyor, hakaret ediyor; belli ki seni örnek alıyor. #PolislerSahipsizdir

Polis intiharları, intihar değil cinayet faili de sensin derken bunu kastediyorum. Balık baştan kokuyor. Amir zulmü devam ediyor hız kesmiyor. Bu sesin sahibi kendini biliyorsun bırak bir polisin kafasını kırmayı saçının bir teline zarar gelsin sana bu dünyayı dar ederim.

Bakan kol, bacak kırarsa, emniyet müdürü de kafa kırıyor. Emniyet Teşkilatını maddi otorite değil manevi otorite ile yöneteceğiz. Memur amirine saygı duyacak. Amir de memurunu koruyacak, gözetecek böyle liyakatsiz insanları Emniyet Teşkilatında barındırmayacağız."

Cumhuriyet'in haberine göre, sözkonusu anons kaydında, CHP’li Bakan’ın bir ilin emniyet müdürü olduğunu ima ettiği kişi memurlara ”Emrinizde çalışan herkesin hiyerarşik yapılanma içinde nasıl davranacağını bildiğini düşünüyorum. Tarzını ve haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım. Personelinize hakim olacaksınız. Amirler ve sayın müdürlerle nasıl konuşacağını, nasıl hareket edeceğini, kılığını, oturduğunu, kalktığını, yediğini, içtiğini, s........, adam gibi kontrol edeceksiniz. Yoksa karizmanızı çizerim. Bir daha bu boyutuyla hiç birinize ikazda bulunmak istemiyorum. Buna göre herkes gardını alsın" diye sesleniyor.

Editör: Yadigar Hanım