Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin başına Mehmet Şimşek'i getirmesinin ardından TÜİK tarafından açıklanan açıklanan rakamlar, memur ve emeklinin umudunu kırdı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, enflasyon rakamları üzerinden yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ilk icraatını eleştirdi.

Twitter hesabından son ekonomik veriler ve TÜİK'in enflasyon rakamlarını değerlendiren Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ilk icraatının çalışanların ve emeklilelerin maaşından 'çalmak' olduğunu söyledi. Karabat, "Şimşek ile servet transferi tam gaz devam" başlığıyla yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomide irrasyonel (akıl dışı) politikalar uygulandığını Mehmet Şimşek itiraf etti.
Peki, halkı fakirleştiren bu politikaların hesabı sorulacak mı? Hayır.
Şimşek, “rasyonel” diyor ama faturayı yine halka kesecek."

Paylaşımlarında, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile Şimşek'in çalışan ve emeklinin zamlarından çalarak, ilk bütçe tasarrufuna imza attığını saavunan Karabat, "Bütçe açığı yılın ilk 4 ayında 382,5 milyar TL oldu. “Şeffaflık” diyen Şimşek, ilk iş olarak mayıs enflasyonunu %0,04 açıkladı. Böylece çalışan ve emeklilerin zamlarından çalmış oldu. Yani ilk bütçe tasarrufuna imza attı" dedi.

"BELLİ Kİ ENFLASYONU ŞİMŞEK ÇARPMIŞ!"

TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı enflasyon rakamlaarı arasındaki farka dikkat çeken  Karabat, "Mayıs ayında ENAG enflasyonu %5,68 buldu. İTO Geçinme Endeksi de %1,66 oldu. Ama TÜİK %0,04 diyor!
Belli ki enflasyonu ŞİMŞEK çarpmış!"
yorumunu yaptı.

SERVET TRANSFERİ HIZLANDI

Halkın fakirleşirken servet transferinin arttığını belirten Karabat, bunu paylaştığı tablo ile belgeledi. Karabat, "2018’den bugüne başta orta sınıf olmak üzere çalışan kesim fakirleşti. Servet transferi hızlandı. 2022’de en yüksek gelire sahip %20’lik nüfus, toplam milli gelirin yüzde 48’ini aldı. Bu tabloda gelir adaletsizliğini net bir şekilde görebilirsiniz." dedi.

SİGARADAN AKARYAKITA ZAM...

Karabat, her şeye zam geleceğinin sinyalini de "Şimşek, sigaradan akaryakıta, iletişimden ulaştırmaya kadar zamlar yapmaya başlıyor. Çünkü, ülkede bozulan gelir dağılımını düzeltmek yerine, yine dolaylı vergilerle halkın sırtına binecek. Kamuda israf engellenmeyecek, tasarruf yapılmayacak ama vatandaş sürekli vergi ödeyecek." ifadeleriyle verdi.

Editör: Yadigar Hanım