Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, yerel seçimlerin ardından AKP'den CHP'ye geçiş yapan Şehitkamil Belediyesi, Haznevi tarikatına ait izinsiz yapıları yıkma kararı aldı. CHP'li Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Sözcü gazetesine verdiği demeçte, "Amacımız sadece devlete ait olan hazine arazisini korumak" dedi.

Suriye kökenli Haznevi tarikatı tarafından inşa edilen ve Ekim 2023'te ziyarete açılan büyük külliyenin açılışına, tarikatın lideri Muhammed Muta Haznevi'nin yanı sıra binlerce kişi katılmıştı. Tarikat üyeleri, Haznevi'ye dokunabilmek ve onu öpebilmek için yoğun bir kalabalık oluşturmuştu.

Gümüşhane'de deprem! Gümüşhane'de deprem!

Yıkılan kaçak yapılar, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, 30 yılın ardından belediyenin yönetiminin değişmesiyle gündeme geldi. Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 67 bin metrekarelik alanda kurulan ve çevresindeki apartmanlarla birlikte yıkılan külliyenin, daha önce imar usulsüzlükleri nedeniyle tartışma konusu olduğunu belirtti. Yılmaz, "Ankara'dan gelen talimatlar" ile sorunların çözüldüğü iddialarına da değindi.

Belediye Başkanı Yılmaz, yıkımın devam edeceğini ve bayramdan sonra kalan kısımların da yıkılacağını ifade etti. Yılmaz, belediyenin, hazine arazisine keyfi müdahalelere izin vermeyeceğini ve kamu malını koruma görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı.

Kaynak: sözcü- fırat fıstık