Konya'da çiftçilik yapan vatandaş tarlada kullanmak için traktör satın alıyor. Son yıllarda yeni nesil onlarca traktör modeli piyasaya sürüldü. Bu traktörlere Konya çiftçisinin de ilgisi yüksek.

Konya'da her yıl yeni model binlerce traktör satılıyor. Traktör satın alan çiftçiler ise traktörün güvenliğini sağlamak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bazı çiftçilerin traktörü park ettikleri yerleri güvenlik kameralarıyla donattığı biliniyor.

Bütün güvenlik önlemlerine rağmen hırsızlar boş durmuyor. Konya Ovası'nda her yıl çok sayıda hırsızlık olayı yaşanıyor. Çiftçinin en çok çalınan malzemesi ise sulama boruları ve tarlalardaki trafolar olarak dikkat çekiyor.

Bazen çiftçilere ait olan tarım makineleri ve traktörler bile çalınabiliyor. Son olarak dün gece saatlerinde Konya'nın Çumra ilçesinde traktör çalındı. Konyalı çiftçiye ait olan yaklaşık 2 milyon liralık traktörü hırsızlar çaldı.

Hırsızlık olayı Çumra'ya bağlı olan Güvercinlik mahallesinde yaşandı. Muhammed Işık isimli vatandaşa ait olan traktörün bulunması için çalışma başlatıldı. Konyalı çiftçi bu durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Traktörüm çalındı. Görenlerin duyanların haber vermeleri rica olunur. Paylaşıp duyuralım lütfen.

Editör: Ali Özyiğit