Yeniçağ Kırşehir temsilcisi Umut Türkay’ın haberine göre; Fiyatın 336 liradan 420 liraya yükseltildiğini duyuran Erdoğan, “Yüzde 25’lik bir artışı ifade eden alım fiyatımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Üreticilerin son bir yılda maliyetlerinin yüzde 80’e ulaştığını kaydeden İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, Değirmenkaşı köyünden Pancar üreticisi Cengiz Eker’in traktörüne Tarım Kredi Kooperatifinin, icra yolu ile el koyduğunu açıklayarak, çiftçiden özür dilenerek tekrar iade edilmesini istedi.

Zafer satılmış sosyal medyasından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanı;

Sen Kırşehir’de pancar çiftçisine müjde diye yüzde 25 alım fiyat artışını açıkladın ama aynı kentte bugün pancar çiftçisinin traktörüne icra ile el koydun.

Yüzde 80 girdi maliyetleri ile mücadele eden çiftçi, kuraklıkla imtihan oluyorken birde senin memurların Değirmenkaşı köyünde, çiftçinin tek sermayesi traktörüne jandarma eşliğinde çöktü.

Tarım içermeyen hükümet politikalarınızla inim inim inleyen çiftçi, yılsonunu getiremezken, çocuğunu nasıl okutacak, kışı nasıl geçirecek, son bir yılda yüzde elli Pazar market fiyatlarına gelen fiyat artışları, yüzde seksene varan tarım girdi maliyetleri, elektrik, doğalgaz zamlarında cabası iken sen meydanlarda yüzde 25 alım fiyat artışlarına MÜJDE diyebildin.

ASIL MÜJDE NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

Bakansız kaldığında daha iyi sonuçlar alınan Maliye bakanlığı gibi Tarım ve Orman Bakanını da bir gece görevden almandır.

Çiftçiye zulmeden başta AK Parti hükümeti olarak beceriksizliğinizi kabul edip, tüm bürokratlarınızla görevi Memleket ve Memleketin sevdalısı Anadolu çocuklarına, Evladı Fatihan yönetimindeki İYİ Kadrolara devretmendir.

Asıl müjde, zulmünüzle inim inim inlettiğiniz, banka değil tarım Kredi Kooperatifi maharetiyle malına çöktüğünüz çiftçinin traktörünü, özür dileyerek iade etmenizdir.

Editör: TE Bilişim