Çiğ süte gelen zam hızla raflara da taşındı. Çiğ sütün fiyatı 2,5 TL birden zamlanınca vatandaş şikayet etmeye başladı. Zincir marketlerde private label markalı yüzde 3.1 yağlı 1 litrelik sütün fiyatı 21.5 liradan 24 liraya yükseldi. 

Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta

Trakya’da çiğ süt satıcıları 15,5 TL’den satmak istediklerini dile getirirken, bazı kooperatifler ise 15,5 TL’den satışa başlayacaklarını duyurdu. USK’nın tavsiye ettiği taban fiyatının yanı sıra da serbest piyasada hazırlanan bir fiyatın olduğunu paylaşıldı. Güzel sütü olan firmalara ek ücret de ödenmesi gibi bir konuda bulunmakta. 

Temsilciler, maliyet artışlarına rağmen fiyatların tutulduğu bir dönem olduğunu, şu anda böyle bir baskının olmadığı belirtiyorlar. Çiğ süte yapılan zamlar birçok sektörü zorlamasıyla beraber, vatandaş da bir çıkmazın içerisine giriyor. Süt hemen hemen her alanda kullanılırken birçok üründe beklenen zam oranları da hemen akla gelmeye devam ediyor. Çiğ süte gelicek olan zammı artık biliyoruz. Şimdi sırada sütten yapılan içeriğinde süt bulunan ürünlerde artacak olması bekleniyor. Yeni ürünlere gelicek olan zamlara vatandaş hiçte hazır değil diyebiliriz.

Editör: Şule Akyol