Zafer Partisi kurucusu, GİK üyesi Avrupa’dan sorumlu Erdinç Örencik İsmail Türk’ün sunduğu İdealistler Dünyası programında kendini tanıttı.

‘’1964 yılında çıktığı hayat yolculuğunda Almanya’ya giderek orada ilk, orta, lise,  üniversiteyi okuyan, 2 kültür arasında yetişen, üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya ‘da çok iyi şirketlerde çalışan  biri olarak  bütün dünyayı gezme fırsatım oldu’’ dedi

1996  Yılında Türkiye’den  gelen büyük bir otomobil firmasının teklifiyle Türkiye’ye döndüm.

Türkiye’ye geldiğime hiç bir zaman pişman olmadım. Keşke 5 sene önce gelseydim. Ben ülkemi seviyorum, ne kadar eleştiriyorsam ne kadar dipten dibe vuruyorsam ülkemi sevdiğim için eleştiriyorum. Daha iyi olsun diye eleştiriyorum. dedi.

Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Ben Türkiye aşığıyım,  yıllarca Avrupa’da kalmama rağmen sadece Türk pasaportum var, başka hiçbir pasaport almadım.  Ailem dahil hiç kimse başka bir ülkenin Vatandaşı değil…

 Ülkemi sevdiğim için eleştiriyorum, sevdiğim için de siyaset yapıyorum. Anladım ki  Türkiye sırf oy vermekle düzelmez, taşın altına mutlaka elimizi koymak zorundayız.

Zafer Partisi’nde bu şansı buldum ve  aktif siyaset yapmaya karar verdim. Avrupa’yı iyi bilen birisiyim, iş dünyasını iyi bilen birisiyim, hala iş dünyasında  aktif olan birisiyim.

Türkiye’de en güvenmedik insan kim diye sorarsanız siyasetçidir. Kime güvenmem siyasetçiye güvenmem, siyasete güvenmem. Avrupa’da böyle değil, insanlar verdiği vaatleri sözleri tutar ve sözlerini tuttukları için büyük bir saygı duyulur. Sözleri tutmazsa zaten o pozisyonda kalamaz… ,

Türkiye’de bu böyle değil siyasetçi profili o kadar değişmiş, inancını kaybetmiş ki ben de Zafer Partisi’ne bu yüzden katıldım. Zafer Partisi’nde tükenmiş insanlar yok, pırıl pırıl siyasete yeni giren insanlar var.dedi.

Editör: Habererk Com