Çin’in başkenti Pekin çevresinde, özellikle Hebei Eyaleti,  meydana gelen güçlü tayfun sonucu, büyük sellere neden oldu.Sadece dört katlı binaları su basmakla kalmadı, aynı zamanda tahliye edemeyen yüzbinlerce sakin mahsur kaldı ve yaralandı. Almanya'da yaşayan bir su koruma uzmanı olan Wang Weiluo, VOA'ya Çin'in nehirle arazi için rekabet ettiğini, nehir yatağını daralttığını ve Zhuozhou'nun Pekin ve Xiong'an Yeni Bölgesi'ndeki selleri engellemesine izin vermek için sel yönlendirme tesisleri kurduğunu, ancak başarısız olduğunu söyledi. Zhuozhou için sel kontrolü acil durum önlemlerini planlamak.Bu, doğal afetlerden çok insan kaynaklı felaketler ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yönetimi bir başarısızlık daha ekledi.

Tayfunun tahribatı altında, Pekin-Tianjin-Hebei bölgesinin bazı kısımlarında sadece dört gün içinde şiddetli gök gürültülü fırtınalar patlak verdi ve aynı anda Hebei Eyaletindeki toplam 94 il ve 826 ilçeyi sular altında bırakarak en az 33 kişinin ölümüne ve 27 kişinin kaybolmasına neden oldu. .

Almanya'da yaşayan bir su koruma uzmanı olan Wang Weiluo, Amerika'nın Sesi ile yaptığı bir röportajda, doğal coğrafi koşullar açısından Pekin'in suyunun Zhuozhou'ya akmayacağının doğru olduğunu, ancak insan yapımı su koruma tesislerinin felaketlere yol açacağını söyledi. Daha ciddi sel ve felaketlerin olacağını bildirdi.

çin2-1

çin3

çin1-1

Editör: Habererk Com