Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü: Gazze'deki insani durum ele alındı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki Hamas heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede, Gazze'deki insani durum ve ateşkes müzakerelerinin son durumu masaya yatırıldı. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Fidan, Türkiye'nin önceliğinin Gazze'deki katliamın durdurulması ve insani yardım malzemelerinin acil olarak ulaştırılması olduğunu vurguladı.
Bakan Fidan ayrıca, son dönemdeki gerginliklerin Gazze'de yaşanan soykırımın unutturulmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Filistin'in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'üyle bütün olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiye'nin Filistin davasını desteklemeye ve savunmaya devam edeceğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.