Bayanlarda cinsel gücü artıran yiyeceklerin başında incir geliyor. Kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de cinsel isteği körükleyen bir diğer yiyecek ise kuşkonmaz.

Muzun seks sırasında erkeğin enerjisini arttırdığı biliniyor.

İçkilere aroma vermek için kullanılan zencefilin cinsel isteği arttırdığı kanıtlandı.

Antioksidan olma özelliği gibi bilinen çileğin, afrodizyak etkisini de içerdiği ortaya çıktı.

Maydonoz ise yoğun miktarda B12 içerdiğinden seks gücünü arttırdığı biliniyor. Ayrıca stresi azalttığı için psikolojik sorunlardan dolayı cinsel problem yaşayanlara da yardımcı olur.

Mutluluk hormonu endorfin üretimini destekleyen “capsaicin” adlı bileşeni içeriyor. Çalışmalar, bu bileşenin kan dolaşımını ve kalp atışını hızlandırdığını, bunun da cinsel performansa etki etmesinine neden olduğunu ortaya çıkartıyor.

Lahana özellikle erkeklerin cinse gücünü arttırmasıyla biliniyor.

İçinde glikoz ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunan sarımsak, cinsel gücü artırır ancak doğru kullanılmadığında da partnerinizi kaçırır.

 Afrodizyak olarak bahsedilen istiridye üzerine İtalyan ve Amerikalı bilim adamları çeşitli araştırmalar yapmış. Bu araştırmalara göre; içerdiği bazı aminoasitlerin cinselliği sağlayan hormonları tetiklediği görülmüştür.

  Çikolatada beyin etkinliğini hızlandıran maddeler bulunuyor. Bunlardan biri, erotoninin yapı taşı olan ve rahatlama duygusu yaratan triptofan, öteki ise depresyon geçirenlerin daha mutlu olmasını sağlayan feniletilamin. Aşık olanların beyni de feniletilamin salgıladığı için, çikolatanın afrodizyak olduğu düşünülüyor.

 Hem bedeni, hem de sinirleri güçlendirir, cinsel gücü artırır. Tatlı ve keklerde bol bol kullanılabilir.

Bal, cinsel gücü artırıyor. Tarihte bal, seks açısından, çok farklı şekillerde kullanıldı. Eski Yunan ve Ayurvedikler balı, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullandılar.

Ve tabii ki E vitamini içeren fındık, cinsel gücü artmasına da yardımcı oluyor. Fındık, içerdiği tüm maddelerle bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermede etkili.

Editör: Gökçe Sevim