Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı! Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı!

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Covid-19 aşılarının uzun süren Covid-19'u önlemedeki etkinliğini ortaya çıkardı.

Analiz edilen farklı gruplarda araştırmacılar, aşılanmamış bireylerle karşılaştırıldığında aşılanmış bireylerde uzun süreli COVİD oluşumunda önemli bir azalma gözlemledi.

Büyük bir araştırma, Birleşik Krallık'ta yaklaşık 7000 kişinin, virüse karşı tam aşılanmış olsaydı, 2022 yazında Kovid-19 nedeniyle ölmeyeceğini veya hastaneye kaldırılmayacağını ortaya çıkardı.

Omikron varyantının ortaya çıkışından bu yana, Covid-19 aşıları artık insanların enfekte olmasını engellemede çok etkili değil ancak yine de virüs nedeniyle ölme veya hastaneye kaldırılma riskini azaltıyor.

Birleşik Krallık'taki Edinburgh Üniversitesi'nden Catherine Sudlow ve meslektaşları, Kovid-19 kısıtlamalarının çoğunun sona erdiği 2022 yazında aşılamanın hastane vakaları ve ölümler üzerinde ne kadar etkili olduğunu araştırmak için ülkenin sağlık hizmeti verilerini kullandı Sudlow'un ekibi, Temmuz ayında zirveye çıkan covid-19 dalgasını kapsayan 1 Haziran ile 30 Eylül 2022 arasındakiverileri içeriyordu. Bu dönemde virüs nedeniyle 40.000 kişi ya öldü ya da hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı; bunların her ikisi de ciddi sağlık sonuçları olarak sınıflandırıldı.

Ekip daha sonra önerilen sayıda Kovid-19 aşısı ve güçlendirici aşı (örneğin, o noktaya kadar 75 yaş ve üzeri kişilerde dört doz) alan kişilerdeki ciddi sonuç oranlarını, önerilen dozlardan daha az veya daha az aşı alan kişilerle karşılaştırdı. hiç yok. Tüm dozlarını almamış kişilerin, tamamen aşılanmış olanlara göre ciddi şekilde hastalanma olasılığı daha yüksekti; riskteki kesin artış yaşla birlikte değişiyordu. Örneğin, 75 yaş ve üzeri kişilerin, tüm aşılarını yaptırmamış olmaları durumunda ciddi bir Kovid-19 sonucu yaşama olasılıkları yaklaşık üç kat daha fazlaydı.

Ekip, Birleşik Krallık'taki herkesin tüm dozları almış olması halinde yaklaşık 7000 ölüm ve hastaneye kaldırılma olayının yaşanacağını hesapladı. Sudlow, "Aşıların tamamının yapılması toplum genelinde zararlı sonuçların azalmasına yol açıyor" diyor.

Editör: Habererk Com