Tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet’ten montaj iddiasına yanıt Tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet’ten montaj iddiasına yanıt

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in ölümünün ardından AKP ve MHP suskunluğunu korurken, Serdar Akinan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ateş'in eşini aradığını açıkladı.

Akinan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara'da başından vurularak öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i aradığını ve Erdoğan'ın, Ayşe Ateş'e, "Merak etme, bu cinayetin sonuna kadar gideceğim. Bunun arkasında her kim varsa hesap verecek" dediğini kaydetti.

Ayşe İnan'ın sosyal medya hesaabından yaptığı paylaşımın arka planını da anlatan Akinan, Cadde TV isimli Youtube kanalında yayınlanan, "Haber Masası" programında "İlk kez açıklıyorum" diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ayşe Ateşi aradığını şu sözlerle açıkladı:

"Ankara'nın göbeğinde öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in twitter hesabından 1 Ocak günü bir yazı paylaşıldı. Ailesi adına eşi Ayşe Ateş adıyla. Ayşe Ateş, bu tweet'te, 'Lütfen sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapmayın. Sinan Ateş, hain bir suikasta kurban gitmiş ülkücü bir şehittir. Onun manevi hatırasına saygı göstermek isteyen herkesten tek beklentimiz budur'. Bu tweet'i bu kadın niye attı? İlk kez açıklıyorum Recep Tayyip Erdoğan, bizzat Ayşe Ateş'i arıyor. Diyor ki; Merak etme, bu cinayetin sonuna kadar gideceğim. Bunun arkasında her kim varsa hesap verecek' diyor. Bu, bence günün bombası. Neden bombası?

Biz, üç-dört gündür bunu konuşuyoruz. Bunun arkasında bir çete olduğundan bahsediyoruz. Derin bir çete ve bunun arkasında MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılı bir yapı olduğundan bahsediyoruz. Dün akşam burada 10-10.30-11.00'e kadar ve orada MHP'nin çok ağır isimleri çok önemli isimleri, eski ülkücüler çok önemli açıklamalarda bulundu..."

Editör: Yadigar Hanım