Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak 15 Temmuz kalkışması sonrasında düzenlenen Demokrasi Mitingi'nde bir araya gelen ve daha sonra MHP ile ittifak kuran Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gün söylediği sözeri yeniden gündeme taşıdı. Davutoğlu, Erdoğan'ı 2018'de uyardığını belirterek, "Ben 2018'de Sayın Erdoğan'a 'MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız, AK Parti'nin de MHP'nin de doğasını bozacaksınız' dedim. Erdoğan bana, 'büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey' dedi. Ne oldu AK Parti MHP'lileşti. MHP, AK Parti'nin yolsuzluklarını örten bir parti haline geldi" dedi.

Davutoğlu, Habertürk TV’deki Açık ve Net programında Kübra Par'ın moderatörlüğünde, gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ve Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı. 6 siyasi partinin Millet İttifakı'nı kurmasıyla oyunun bozulduğunu dile getiren Davutoğlu, Erdoğan'ın altılı masaya düşmanlığının sebebinin de bu olduğunu söyledi. 

Cumhur İttifakı'na ilişkin dikkaat çeken açıklamalarda bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ben 2018'de Sayın Erdoğan'a 'MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız, AK Parti'nin de MHP'nin de doğasını bozacaksınız' dedim. Erdoğan bana, 'büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey' dedi. Ne oldu AK Parti MHP'lileşti. MHP, AK Parti'nin yolsuzluklarını örten bir parti haline geldi. Ne MHP, MHP oldu. Ne AK Parti AK Parti'liğini korudu. Sonunda ne oldu MHP kitlesi İyi Parti'ye doğru seyretmeye başladı. AK Parti'nin bazı kitleleri de MHP'ye geçerek bir denge kuruldu. Bahçeli ve Erdoğan'ın hesabı hep şuydu; 'Bunlar bir araya gelip karşımıza ittifak kuramaz'. Altılı Masa'ya düşmanlıkları ondan. İthamları ondan. Beklemedikleri şekilde biz masayı kurunca oyun düzeni bozuldu. Onlar martta seçim yasasını değiştirdiler."

Editör: Yadigar Hanım