ÜLKÜCÜ AKSİYON ADAMIDIR

Gönülleri Ocak ruhuyla dopdolu, gözleri Turan ufkunda olan, Kur’an ve Resulünü rehber edinmiş “Delikanlılar Vuslat Kervanı” 22 Mart 2024 Günü Tomarzalılar Vakfındaki iftarda yeniden bir araya geldi.

İftara ülkücü hareketin tanınmış ve Yusufiye medreselerinde çilesini çekmiş mensupları ile birlikte çok sayıda genç ülkücüler de katıldı. Ülkücü hanımlarında katıldığı iftar sonrası yapılan konuşmalarda gönülleri birleşen ülkücülerin sevgi mesajını ülkenin ve dünyanın her yerine yaymalarının gerekliliğine vurgu yapıldı. Ülkenin selameti için baba ocağı MHP’nin mutlaka iktidar gelmesinin şart olduğu üzerinde duruldu. Bunun için ülkücülerin mutlak surette birlik ve beraberliği sağlayarak hedefe yürüyebileceği belirtildi.

İftar öncesi bu ülke ve dava için canını çekinmeden veren şehitler için saygı duruşu yapıldı ve ruhlarına Fatiha okundu.

İftar sonrası toplantının açış konuşmasını yapan ülkücü hareketin Dede Korkut’u Orhan Çakıroğlu, “Gönülleri Birleşenler selam sizlere.

Uzaklarda dertleşenler selam sizlere.

Kardeş ya da arkadaştır diye evleri,

Ocakları dağıtılan Ülkü devleri.

Selam size üstünüzde bütün bakışlar.

Bir gün olur elbet tarih sizi alkışlar.” Dedikten sonra şu önemli açıklamalarda bulundu:

 “Ülkücü hareket bir aksiyon hareketidir. Gücünü ve kudretini İslam ahlak ve faziletinden alır. Bu davaya nefer olmak, bu hareketin bir mensubu olmak, ülkücüler için muazzam bir payedir. İhanetin ve bölücülüğün önünde çelik bir kalkan gibi duran Ülkücü hareket, Vatan ve millet düşmanlarına çelik yumruğunu her daim gösterecektir. Ülkücüler “Kendini bilen Rabbini bilir.” İlkesiyle kendini bulmak için yola çıktı. Kendini bilen gönlünden Allah’tan başkasını çıkarır. Ülkücü bunu başarma yolunda çalışan kişidir. Ülkücünün şahsi hayatı yoktur. O davası uğruna yaptığı hiçbir şeyden karşılık beklemez, menfaat düşünmez. Ülkücü yaşatma uğruna yaşama sevdasından vazgeçen yiğitlerdir. Bunu dün canlarını, mallarını, gençliklerini vererek ispat ettiler ve bugün de yeri ve zamanı gelince yeniden ispat ederler. Bizim davamız Allah’ın ve Resulün adını yükseltme davasıdır.” 

Orhan Çakıroğlu bu iftarı veren ülküdaşımız Emin Çatalbaş’a da teşekkür etti.

Büyük bir katılım ve coşku içinde geçen iftar sonrası bütün ülkücüler hep bir ağızdan Kürşat marşını okudu.

KÜRŞAT MARŞI

Yufka yüreklilerle çetin yol aşılmaz,

Sinop Nükleer Projesi protestosu Sinop Nükleer Projesi protestosu

Çünkü bu yol kuludur gider Tanrı dağına

Hâlbuki yoldaşını bırakıp kaçanların,

Değişilir topuda bir sokak kaltağına.

Kürşad'ın narasıyla indik Tanrı dağından

Ruhumuzu kandırdık Orhun'un kaynağından,

Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur.

Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur.

Delinse yer, çökse gök, yansa kül olsa dört yan.

Yüce dileğe doğru yürürüz yine yayan.

Moskoflardan, yankeden, masonlardan yılmayan

Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz.

ERDEM KARAKOÇ: MHP BABA OCAĞIMIZ

“Gönülleri nerede birleşeceğini hareketimizin Dede Korkut’u Orhan Çakıroğlu abimiz işaret etti. Ocağımız Ülkü Ocakları partimiz MHP’dir. Bu kutlu dava bize Başbuğumuzdan kalmıştır. Bunun dışında bir ortak kabul etmeyiz. Ülkücüler ve milletimiz ortak kabul etmez. Biz ülkücülerin her zaman ve zeminde milletimize kast etmek isteyenlere, hainlere, davayı bırakıp kaçanlara söylenecek sözümüz vardır. Biz ülkücüler Başbuğun işaret ettiği ve yürüdüğü Allah yolunda yürüyoruz. Bütün ülkücüler olarak varlığımızı vatanımız, milletimiz, milli ve manevi değerlerimiz için feda etmeye her zaman hazırız.”

HAYRETTİN ALP: ÜÇ HİLAL BAYRAĞI ALTINDAYIZ

“Gönülleri ülküsünün peşinde bileşenlere selam olsun. Bu davanın çilesini çekenlerin hepsine selam olsun. Bu davada şehit olanlara selam olsun.  

Ülkücü hareket çok çileler çekti, büyük mücadeleler verdi. Bu uğurda canını malını feda etti. Her ülkücü bu mücadelesini şeref bildi. Bu vuslat kervanının yolcuları davalarını özünde yaşamış insanlardır. Bu zamana kadar davaları için ne lazımsa yapmışlardır ve bundan sonra da karşılıksız devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizi yıkmak isteyen fitnelere karşı uyanık olmalıyız. Bu hareketin potansiyeli çok yüksektir. Onun için çok çalışarak hareketimizi gerçek potansiyeline kavuşturmak ve tek başına iktidar yapmak zorundayız. Bu milletin ülkücü iktidara ihtiyacı var.

Ne yazık ki bu hareket içinde yetişen ama değişik bahanelerle kaçıp giderler ant içerek girdikleri davalarına bir futbol taraftarı kadar sahip çıkmadılar. Ufacık menfaatler karşılığında başka partilerin peşine düştüler. Gitmekle kalmayıp gittikleri yerde ülkücü hareketin adını kullanıp istismar ettiler. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Kimsenin binlerce şehidi olan bu hareketi istismar etmeye hakkı yoktur. Yapanlara izin vermemeliyiz. Bizden görünüp bize darbe vuranlara yüz vermeyelim.  Bizin ocağımız Ülkü Ocakları partimiz MHP’dir. Biz Üç Hilal bayrağı altındayız.”

AHMET ÇAKAR: KENDİMİZİ YENİLEYİP ÜRETMELİYİZ

Ülkücü hareket büyük cenderelerden geçerek bugünlere geldi. Bütün zorluklara rağmen Rabbimizin lütfuyla ayakta kalmış ülkücüleri selamlıyorum. Meşhur bir söz vardır: ‘Kendini yenilemeyen yenilir. Üretmeyen tükenir.’ Hedefi Turan rehberi Kur’an olan ülkücüler olarak bizler de hem kendimizi yenilemeli ve hem de üretmeliyiz. Kendini yenilemeyen ve üretmesini beceremeyen toplulukların yaşaması zordu. Ülkücüler Türk milletinin ana damarıdır. Karşılıksız seven ve davası uğruna canını bile vermekten çekinmeyen fedakâr insanlarız. Bize bu fedakârlık ruhunu aşılayan Başbuğumuzdur ve o Allah’ın Türk milletine bir lütfudur. Bizde bu lütuftan faydalanmış ülkücüler olarak kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Ülkücüler olarak kendimizi milletimize hakkıyla anlatamıyoruz. Türk milleti kendisinin ana damarı olan ülkücüleri iyi tanımalıdır. Seçimler yaklaştı. İttifak ortağı olduğumuz Cumhur ittifakı bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz bir birlikteliktir. Cumhur ittifakının başarılı olmaması halinde ülkenin geleceği DEM ile demlenen CHP’nin eline geçer ki bu Türk milleti için felaket anlamına gelir.”

HABER: SELİM ÇORAKLI

Iftar 2

Iftar 3

Iftar 1

Editör: Alp Kılıç