Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü" Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü"

Seçimlere doğru ilerlerken, DEM Parti’den önemli bir açıklama yapıldı. Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadı, İstanbul’da 22 ilçede CHP listeleri altında yarışacaklarını ve kazanmaları durumunda belediye meclislerinde kendi gruplarını oluşturacaklarını belirtti. Saymadı, AKP’nin seçimleri kazanmasını engellemek amacıyla çeşitli ittifaklar kurduklarını ve bazı bölgelerde aday göstermediklerini ifade etti. Özellikle Mersin’de ve büyük şehirlerde ittifaklarının olduğunu vurguladı.

İstanbul’da CHP listelerinden seçime katılacaklarını ve belediyeleri kazanmaları halinde başkan yardımcısı adayları belirleyeceklerini söyledi. Ayrıca, büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti grubunun kurulacağını ve İstanbul genelinde ciddi bir temsiliyet kazanacaklarını iddia etti.

Saymadı, 2019 seçimlerinde AK Parti’ye karşı batı şehirlerinde aday göstermeme stratejisi izlediklerini ve bu seçim döneminde ‘DEM Parti kararları Kandilden mi alınıyor?’ gibi sorulara maruz kaldıklarını belirtti. Karar süreçlerinin sadece İstanbul veya genel merkezde alınmadığını, halkla bütünleşmiş ve demokrasiye katılamayan kişilerin de kararlara katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi