Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri önceden bilerek ve bulunduğu öngürülerden dolayı 'deprem kahini' lakabıyla anıldı. Hoogerbeets, Türkiye için korkutucu bir uyarıda bulundu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen elem depremi  "gezegenlerin konumu" vasıtasıyla tahmin ettiğini söyleyen Hoogerbeets, kendisinin yeryüzü ve gezegen arasındaki ilişkiler üzerine çalışan bir araştırmacı olduğunun altını çizdi:

"Türk medyasının iddia ettiği gibi kahin ve peygamber değilim. Ve büyük depremler için asla kesin tarih vermedim. Yeryüzü ve gezegen pozisyonları arasındaki ilişkiler üzerine çalışan bir araştırmacıyım, bu amaçla özel bir yazılım geliştirdim." 

''Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun''

Asrın felaketini günler öncesinde bilen ve tahminleriyle şaşkınlık yaşatan Hoogerbeets, bu kez önümüzdeki günler için yeni bir çağrıda bulundu:

 "Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun. 21 Nisan'daki bir dalgalanma, 6 Şubat'taki büyük depremlerden önce, 29 Ocak'taki doğudaki aynı bölgeye işaret ediyordu."

Avustralyalı gök bilimcinin paylaştığı yeni haritada ise Suriye ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin yer aldığı görüldü.

Editör: Ali Özyiğit