Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne saat 04.17'de yaşanan 7,7, Elbistan'da saat 13.14'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından artıç depremler de devam ediyor. Depremin üzerinden geçen zaman içinde arama kurtarma çalışmaları hızla sürdürülürken, ölü ve yaralı sayısı da artıyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli meydana elen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ile Adana başta olmak üzere çevre illerde hissedilen depremle ilgili son gelişmeleri paylaştı. Sezer, 243 artçı deprem meydana gelen bölgede 16 bin 400 arama kurtarma ve destek personeliyle çalışmaların devam ettiğini, afet bölgesine  hava koridoruyla sürekli yeni personeller taşındığını kaydetti.

Depremde hayatını kaybedenlerin ve yaralanların sayısını da açıklayan Sezer, "Can kaybı sayısı an itibarıyla 3 bin 381’e yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 20 bin 426" dedi. 

Sezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme afet bölgesine gönderilmiş durumda. Havanın müsaade ettiği ölçüde hava koridorunu da daha aktif bir şekilde kullanarak tüm arama kurtarma personellerimizi de oraya göndermeyi düşünüyoruz.

300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda. Şu an kadar Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza ait yatakhanelerde vatandaşlarımız misafir edilmektedir. İkram araçları ve mobil mutfaklarımızla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarımız afet bölgesinde.

Ülkemizin bütün imkanlarını afet bölgesine Adana’dan Gaziantep’ten Malatya’ya kadar havaalanlarımız kullanılarak buradaki personel sayılarımızı takviye ettiğimizi ve sahada arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum."

Editör: Yadigar Hanım