"Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, azmettiricileri olduğu iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkındaki iddianame detayları ortaya çıktı. Tanık olarak ifade veren Halil İbrahim Kalkan, "Sezgin Polat, Banu Parlak'ı vurmayı teklif ederek, karşılığında bana 2 milyon TL değerindeki güzellik merkezi bayiliğini bedelsiz vereceğini söyledi" dedi.

Kalkan, "2017'de Sezgin Polat'a 500 bin TL borç verdim. Bu parayı geri alamadım. Sezgin Polat, borcu karşılığında güzellik merkezi bayiliği teklif etti ancak Banu Parlak'ın vurulması şartını öne sürdü. Bu teklifi kabul etmedim ve sonrasında yaralandım. Banu Parlak, bana ulaşarak şikayetçi olmamı istedi" dedi.

Davanın bir diğer sanığı Batuhan İnci, "Beratcan Gökdemir ile bağlantımız vardı. Olaydan bir gün önce Beratcan, bana silahla ateş etmem karşılığında para teklif etti" şeklinde ifade verdi.

Ayrıca, silahla ateş etme eylemini gerçekleştiren Nizamettin Bilgili, "İş yerini kurşunlamak karşılığında para aldım" dedi.

Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında yeni gelişme Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında yeni gelişme

Telefon incelemelerinde, çete lideri Barış Boyun ve diğer çete üyelerine ait fotoğrafların ve uyuşturucuyla ilişkili materyallerin bulunduğu tespit edildi."

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklanan Engin ve Dilan Polat çifti hakkında, Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri gerekçesiyle ikinci bir tutuklama kararı verilmişti. Silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı ve Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 

Editör: Habererk Com