Yaz tatili ile birlikte karayollarındaki trafik yoğunluğu arttı. Ancak seyahat sırasında dinlenme tesislerinde mola vererek yemek yemek tatilciler ve sürekli seyahat edenler, fahiş fiyatlardan dertli.

Karayollarında bulunan dinlenme tesislerinde hizmet veren lokantalardaki fiyatların yüksekliği sosyal medyada gündem oldu. İşi gereği sürekli seyahat eden ve yol güzergahlarınki tesislerde yemek yediğini belirten bir sosyal medya kullanıcısı, "Yolcu işi" diye bir kavram olduğunu ve yemek fiyatlarının normalden çok yüksek tutularak, "soygun" yapıldığını savundu.

Yolculuk yapanlara karayollarındaki tesislerde daha ucuz yemek yemenin yöntemini de anlatan vatandaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"BU BİR SOYGUNDUR... İşim gereği sürekli Antep Urfa Adana Hatay Ankara İstanbul güzergahındaki otobanları kullanıyorum.. Yol Üzerindeki dinlenme tesisleri var hatta bazılarında otobüslerde duruyor... Tesisin ismini vermeyeyim zaten çoğunda fiyatlar hemen hemen aynı
Mercimek Çorbası - 150
Pilav- 125
Etli yemek -185
Meşrubat -50
Toplam hesap:510 tl 

YUHHH ARTIK YAAA... Yolcu işi diye bir kavram var malesef Türkiyede ama bunun adı SOYGUN...tek kişiden bu ücreti almak akıl karı değil... Zor değil aslında otobandan çık bir ilçenin merkezinde bu yediklerimizi yarı fiyattan aşağıya yeme şansımız var, ki ben artık öyle yapıcam OTOBAN FIRSATÇILARI BİR MÜŞTERİNİZİ KAYBETTİNİZ... RESİM TEMSİLİDİR"

Editör: Yadigar Hanım