FOX TV’de yayınlanmaya başlayan Kızıl Goncalar dizisinin ilk bölümündeki sahne İslam’a açılan savaşı gözler önüne serdi. Sözde başörtülü bir kadın Kur’an hocasının öğrencilere verdiği tepki gündem oldu. FOX TV’de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi daha ilk bölümünde haddini aştı. Diziye ilk bölümünden sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler yapıldı. Türkiye’de özellikle son çekilen dizilerde İslam adına yapılan kötü algılara bir yenisi daha eklendi. Dizilerde İslami bir kisve altına bürünen oyuncuların sergilediği kötü karakter imajı tepki toplarken yapımcılar ve bazı kanallar bu duruştan taviz vermiyorlar. Son olarak FOX TV’de başlayan Kızıl Goncalar adlı dizinin ilk bölümünde sözde Kur’an-ı Kerim hocası olan Başörtülü bir kadın, öğrencilere yaptıkları hatadan dolayı hakaretler ederek tokat atıyor. İslam’da hoşgörü ve alçak gönüllü esasken bu davranışların Müslümanlara yakıştırılmasına tepkiler büyürken bu ve buna benzer dizilerin izlenilmemesi tavsiye ediliyor. Dizinin reyting uğruna bu tarzdaki sahnesine ise bir sendika sert tepki gösterdi.

Taş Kağıt Makas'ta Yüsra Geyik Performansı Taş Kağıt Makas'ta Yüsra Geyik Performansı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı Bursa’da düzenlediği basın toplantısında Fox TV de yayımlanan “KIZIL GONCA” ve Show TV de yayımlanan “KIZILCIK ŞERBETİ” adlı dizilere tepki gösterdi. Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi ŞANLI Fox ve Şov televizyon kanallarında yayımlanan Kızıl Gonca ve Kızılcık şerbeti dizilerini edep ve ahlaka davet etti.

Şanlı sözlerine söyle devam etti; Bu hadsizliktir, saygısızlık ve edepsizliktir protesto ediyoruz. Milli manevi ve bizi biz yapan değerlerimizi aşağılayan aşağılıkları kınıyor ve dindarlardan özür dilemeye davet ediyorum. İslam dinine karşı her türlü hadsizlik, aşağılık ve edepsizliği Başta sayın RTÜK Başkanı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar görür ve gereğini yapar diye bekliyoruz. Dini, milli ve ahlaki değerlerimizle adeta dalga geçen bu zihniyete, programlarının izlenmemesiyle beraber tepki gösterileceğine inanıyorum. Bu asil millet dini değerlerine, örfüne, aile yapısına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkacaktır.

Milli ve Manevi değerlerimize pek bağdaşık olmayan bu kanallar, çeşitli dizilerle kutsal değerlerimize saldırmaya devam ediyorlar. Dini inanç ve değerlerimizi yok sayarak, provakatif, ayrıştıcı ve nefreti körükleyen yayınlarına devam ediyorlar.ABD ve AVRUPA medyasında İslâm öncelikle terörizm, uluslararası çatışma , kadınlara yönelik baskı ve şiddet gibi konularla ilişkilendirilerek gündeme gelmektedir. İslamafobiyi besleyen bu yapının mimarı olan TV kanallarında ülkemizde İslâm’ı ve Kur’an-ı şiddetle bağdaştırmak istiyorlar.

Ülkemizde yayın yapan bu kanalların yöneticilerini yayın politikalarını gözden geçirmelerini öneriyor, Müslüman Türk Milletine karşı hoşnutsuzluk,korku,düşmanlık veya ön yargılardan kurtulmalarını tavsiye ediyoruz.

Türk Milletinin dini değerleriyle dalga geçen programlar için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak RTÜK’ü göreve davet ediyoruz . Böyle dizileri yapanları, kanallarında yayımlayanları şiddetle kınıyoruz. Böyle programlar olmaz, olamaz ve olmamalı. Müslüman milletimizin gözünün içine baka baka değerlerimiz ayaklar altına alınıyor adına dizi film diyerek değerlerimizle dalga geçiliyor. Müslüman bir ülkede böyle dizilere görmezden gelemeyiz. RTÜK’ü dini değerlerimize yapılan hakaret karşısında göreve davet ediyoruz. Dinimizi ve kutsallarımızı kimse alaya alamaz, aşağılayamaz, kötü gösteremez, dalga geçemez. Dinimiz asla sahipsiz değildir. Dini değerlerimize düşman olanların da karşısındayız.

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki bir Müslüman olarak her platformda içimizi acıtan şeylerle karşılaşıyoruz. Bu kendini bilmez insanlar!buna nasıl cüret edebiliyorlar. Günümüzde bizim kutsal değerlerimize o kadar çok saldırılıyor ki maalesef bizler de Müslümanlar olarak adeta artık bunları kanıksadığımız için midir nedir bilemiyoruz ama neticede sesimiz de çıkmıyor. Bizler sessiz kaldıkça da bu tv kanalları ve yapımcılar bizim kutsallarımızı ayaklar altına almaktan zerre kadar çekinmeyecekler. RTÜK yetkilileri Türk Milletine karşı görevlerini yerine getirmek istiyorlarsa , 85 milyonun razı olduğu, genel kabul olan programlara onay vermelidir.

Vazifeleri de zaten budur. Herkes yaptığı hatanın incinen gönüllerin cezasını bulmalıdır. Rahatsız olan Müslüman Türk Milleti , görevini yapmayan RTÜK’ten ve ahlaksız TV kanallarından,ayrıca onları denetleyenlerden de edepsizlere karşı göreve davet ediyoruz. Edepsizlik Sanat Olamaz Bu hadsizliktir, saygısızlık ve edepsizliktir protesto ediyoruz. Milli manevi ve bizi biz yapan değerlerimizi aşağılayan kim varsa kınıyoruz.” dedi.

11-28

şrb-1

diyanet

Editör: Habererk Com