Çanakkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl 36'ncısı düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nda, down sendromlu 33 yaşındaki milli yüzücü Hasan Gökhan Kotan, büyük bir başarıya imza attı. Kotan, "Yarışma harikaydı. Bir ilki gerçekleştirdim. Hem Zafer Bayramı için yüzdüm, hem de şehitlerimiz için yüzdüm" dedi.

Çanakkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı anma etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, bu yıl 36. kez düzenlendi. Yarış, Eceabat kumsalı ile Çimenlik Kalesi arasındaki 3,5 millik parkurda gerçekleştirildi ve çok sayıda uluslararası yüzücü katıldı. Yarışmacılar, feribotla Eceabat ilçesine taşındı ve yarış Eceabat'ta başladı. Engelli sporcular da yarışta yer alarak zorlu bir mücadele sergiledi. Yüzme yarışının güvenliği için Çanakkale Boğazı, transit gemi trafiğine kapatıldı ve sahil güvenliği, deniz polisi ve balıkçı tekneleri yüzücülere refakat etti. Megisti Kaş Swim Race Yüzme Yarışları'nda 7 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçen dünyadaki ilk down sendromlu yüzücü olan Hasan Gökhan Kotan da bu yarışa katıldı.

Erkeklerde birinci, 48 dakika 48 saniyelik derecesiyle Mertcan Yıldırım, ikinci, 49 dakika 1 saniye ile Emir Alp Maltepe, üçüncü, 49 dakika 13 saniye ile Batuhan Sağın oldu. Kadınlarda birinci, 48 dakika 44 saniye ile Ceri Edwards, ikinci, 51 dakika 24 saniye ile Çiğdem Topaloğlu, üçüncü ise 52 dakika 6 saniye ile Ezgi Candan olarak belirlendi. Paralimpik kategorisinde ise birinci, 1 saat 4 dakikalık derecesiyle Recep Tula, ikinci, 1 saat 6 dakikalık derecesiyle İsmet Ayık, üçüncü, 1 saat 26 dakikalık derecesiyle Hasan Gökhan Kotan oldu.

Çanakkale Boğazı'nı 1 saat 26 dakikada yüzerek geçen down sendromlu milli yüzücü Hasan Gökhan Kotan, "Yarışma çok güzeldi. Bir ilki başardım. Hem Zafer Bayramı için yüzdüm hem de şehitlerimiz için yüzdüm. Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek beni çok mutlu etti" dedi.

Yarışmayı tamamlayan tüm sporculara madalya verildi ve dereceye giren sporculara çeşitli ödüller takdim edildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi