Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması emekliler tarafından tepkiyle karşılanırken, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da kararı mizahi bir dille eleştirdi.

Enginyurt Twitter hesabından 7 bin 500 TL olan emekli maaşına ilişkin paylaşımda bulunarak tüm emekliler için zam istedi. “Emekliye zam bütün emekliler için olmalı.” diyen Enginyurt, “İşiniz gücünüz yalan dolan, istifa edin. Tarzan zorda.” dedi.

Cemal Enginyurt’un paylaşımı şöyle;

Emekliye zam yetmez ama Evet. İnşallah seçim sonrası en düşük emekli maaşı Asgari ücrete eşit olacaktır.

Sayın Erdoğan, en düşük emekli maaşı 7500 oldu anladık. Pekala emekli maaşını alan diğer insanlar ne olacak? Emekliye zam bütün Emekliler için olmalı. İşiniz gücünüz yalan dolan, istifa edin. Tarzan zorda.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında emeklilere yönelik önemli bir açıklama yaptı. Maaşlara zam yapılacağını söyleyen Erdoğan, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan, 7 bin 500 liraya yükseltileceğini duyurdu.

En düşük emekli maaşına zam yapacaklarını belirten Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Editör: Yadigar Hanım