Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen AKP erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun "4.5 milyon Euro'luk yatı denize rahat girebilmek için aldık" açıklamasına ironi dolu bir paylaşımla cevap verdi.

Enginyurt, Sedat Peker'i de etiketlediği paylaşımında, "Kadının günahını almışız. Kusura bakma senin gibi manevi düşünemedik Zehra Taşkesenlioğlu. 4.5 milyon dolar dediğin ne ola ki? Sizin çerez paranız." ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt'un paylaşımı şöyle: 

"Erzurum AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu: "4.5 milyon dolarlık yatı denize rahat girebilmek için aldık" demiş.
@sedat_peker
kadının günahını almışız.
Kusura bakma senin gibi manevi(!) düşünemedik Zehra Taşkesenlioğlu.
4.5 milyon dolar dediğin ne ola ki?
Sizin çerez paranız."

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in ifşalarıyla “rüşvet çarkı” iddialarının merkezine oturan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda, "Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, istediğiniz yerde denize girersiniz. 4.5 milyon dolarlık yatı denize rahat girebilmek için aldık" dedi.

Alçı, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu'na "Yatların hikayesi nedir?" diye sordu.

Taşkesenlioğlu ise yatların hikayesine şöyle değindi:

"Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. İlk olarak 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık, Bodrum’daydı. Ama astarı yüzünden pahalı oluyor, liman vergisi, kaptan vs… Geçen sene sattık onu.

Peki Temmuz ayında alınan milyonlarca Euro değerinde yat hadisesi nedir Zehra Hanım, diyorum…

O aşırı pahalı tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. Zaten ben artık boşanma aşamasına gelmişim neden böyle bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok." dedi.

Editör: Yadigar Hanım