Dünyaca ünlü şirketten Çin’e Doğu Türkistan boykotu!
Yayınlanma:
Dünyaca ünlü şirketten Çin’e Doğu Türkistan boykotu geldi.
Apple’ın Çin'in Doğu Türkistan’da yoğunlukla bulunan Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle Ofilm Group şirketiyle sözleşmelerini sonlandırdığı iddia edildi.
Ofilm, Apple’a kamera ve parça sağlıyordu. H&M, Sümerra, Bureau Veritas SA, TUV SUD, RİNA SpA gibi şirketlerde Çin’in bu uygulaması nedeniyle pamuk alımını durduracaklarını açıklamıştı.
Bloomberg’in haberine göre, Apple'ın, ABD tarafından Temmuz 2020’de zorla çalıştırma uygulamalarına karıştığı gerekçesiyle yaptırım listesine alınan Ofilm Group ile sözleşmelerini bitirdiği ileri sürüldü.
Konuyla ilgili isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Apple’ın bu kararı birkaç ay önce aldığını belirtirken, ABD'li teknoloji şirketinden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.
Dünya
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.