İngiltere Kralı 3. Charles yeni hükümdar olarak kraliyet tacını giyindi

İngiltere Kralı 3. Charles yeni hükümdar olarak kraliyet tacını giyindi
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde Kral 3. Charles, kökleri 9. Yüzyıla dayanan bir dizi ritüelin ardından İngiltere kraliyet tacını giyindi. Canterbury Başpiskoposu, Kral Charles'ın yeni hükümdar olarak taç giydiğini ilan etti.

w156 bağımsız ülke ve 2,4 milyar insandan oluşan İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı ve bu ülkelerin 14'ünde aynı zamanda devlet başkanı olan Charles'ın taç giyme töreninin milyonlarca insan tarafından takip edilmesi bekleniyor.

w3

Tören, kraliyet ailesinin taç giyme törenleri, düğün ve cenazelerinin büyük bölümüne ev sahipliği eden Westminster Abbey'de yapılıyor.

w2

Kral Charles, 1066'dan bu yana burada taç giyen 40'ıncı hükümdar oldu.

w6

İhtişam ve formalitelerle dolu tören, bin yıldan daha eskiye dayanan gelenekleri içeriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.