Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, korona virüs salgını ve aşılar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Braun "Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız" dedi.

Hürriyet’in haberine göre, üçüncü dalganın yaşandığı Avrupa'da pek çok ülke önlemleri artırdı. Aşılama çalışmalarına başlanmasına rağmen vaka sayısında istenilen seviyelere gelinemeyen Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülkelerden birisi de Almanya.

“PANDEMİNİN EN TEHLİKELİ AŞAMASINDAYIZ”

Almanya'dan itiraf gibi bir korona virüs açıklaması geldi. Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun "Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız" dedi.

ÜRKÜTÜCÜ UYARIDA BULUNDU

Prof.Dr.Helge Braun, aşılamaya paralel olarak son günlerde artan yeni vaka sayılarına işaret ederek son derece ürkütücü bir uyarıda daha bulundu.

Braun, vaka sayısındaki artışın aynı ivme ile devam etmesi halinde aşıya dayanıklı yeni korona virüs varyantlarının ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

ÜÇÜNCÜ DALGA AÇIKLAMASI

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, geçtiğimiz günlerde "Almanya'da Kovid-19 salgınının üçüncü dalgası çoktan başladı" sözleri ile durumun vahametini gözler önüne sermişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının 22 Mart'ta gerçekleştirdikleri toplantıda, 28 Mart'ta kadar geçerli olan tedbirlerin süresi 18 Nisan'a kadar uzatılmıştı.

CAN KAYBI 75 BİNİN ÜZERİNDE

Pandeminin balangıcından beri 2.75 milyonun üzerinde kişiye virüsün bulaştığı Almanya'da can kaybı ise 75 binin üzerine çıktı.

Editör: TE Bilişim