ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oy sayımında sona doğru yaklaşıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşen seçime oy sayımı tartışmaları damgasını vurdu. Kritik rol oynaması beklenen dört eyalette Demokrat Parti adayı Joe Biden yarışı önde götürüyor.

Donald Trump, Türkiye saatiyle 16:30 sıralarında kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulundu.

Sözlerine "Salı günü akşam 8'den sonra on binlerce oy yasa dışı bir şekilde kabul edildi, Pensilvanya ve belli bıçak sırtı eyaletlerde sonucu tamamen ve kolayca değiştirdi. Yasa dışı bir şekilde yüz binlerce oyun incelemesine izin verilmedi" diye başlayan Trump, şöyle devam etti:

"Bu ayrıca seçim gecesinde herkesin kolayca kazanıldığını düşündüğü, ancak devasa bir farkın yok olduğu, kimsenin uzun bir zaman aralığı oyunca gözlem yapmasına izin verilmediği Pensilvanya da dahil olmak üzere çok sayıda eyalette seçim sonucunu değiştirdi, ne oldu...

Yasal şeffaflığa şiddetle ve kabaca izin verilmeyen o saatlerde kötü şeyler oldu. Traktörler kapıları bloke etti ve pencereler kartonlarla kaplandı ki gözlemciler sayım odalarını göremesin. İçeride kötü şeyler oldu. Büyük değişiklikler yapıldı.

Editör: TE Bilişim