E3 ülkeleri: İsrail'i yardım kısıtlamalarını kaldırmaya çağırıyor

E3 ülkeleri: İsrail'i yardım kısıtlamalarını kaldırmaya çağırıyor
E3 ülkeleri, İsrail'i Gazze'deki yardım kısıtlamalarını kaldırması ve ateşkes için çalışması yönünde uyardı.

İngiltere, Fransa ve Almanya'dan oluşan E3 ülkeleri liderleri, Gazze'deki insani krize ve İsrail'in yardım kısıtlamalarına ilişkin ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi ve tüm tarafların ateşkes ilan ederek çatışmaları durdurması gerektiği vurgulandı. Rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze halkının çektiği acılara son verilmesi için müzakere edilmiş bir ateşkesin önemine dikkat çekildi.

E3 liderleri, Hamas'ın silahlarını bırakması ve Gazze'nin geleceğinde herhangi bir rol üstlenmemesi şartıyla, ABD, Katar ve Mısır'ın diplomatik girişimlerini desteklediklerini belirtti. Açıklamada, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekilerek, sivil halkın su ve gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ve insani yardımların ulaştırılmasının sağlanması için İsrail hükümetinin yardım akışındaki kısıtlamaları derhal kaldırması istendi.

İlhak tehditleri ve Filistin topraklarının gasbedilmesine karşı olduklarını belirten E3 liderleri, iki devletli çözüm için iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Gazze'de geçiş yönetimi, güvenlik düzenlemeleri ve insani yardımların dağıtımı gibi konularda BM dahil uluslararası ortaklarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını bildirdiler. Bu planın, İsrail güçlerinin çekilmesi ve Hamas'ın devre dışı bırakılmasıyla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.