Ermenistan'ın sivilleri hedef alan alçak saldırılarına tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, 'Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini vurması korkaklıktır. Misket bombaları kullanan Ermenistan insanlığa karşı suç işliyor. Ermenistan faşist rejimler gibi terör devletidir.' dedi.

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin sivilleri hedef alan saldırıları sürüyor.

Ermenistan'ın sivilleri hedef alan alçak saldırılarına tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, "Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini vurması korkaklıktır. Misket bombaları kullanan Ermenistan insanlığa karşı suç işliyor. Ermenistan faşist rejimler gibi terör devletidir. " dedi.

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN'DAKİ ŞEHİR VE KÖYLERİ BOMBALIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, "Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

AZERBAYCAN 7 KÖYÜ DAHA İŞGALDEN KURTARDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca, Ermeni askeri grupların Karabağ'da Fuzuli bölgesi ile Ağdam ve Terter köylerine topçu ve roket atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 22 sivilin hayatını kaybettiği, 74 sivilin de yaralandığı belirtildi.

“GENCE YUKARI KARABAĞ’IN ANAHTARI”

Star Gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva Gence’nin kritik önemini şöyle anlattı:

"Azerbaycan’ın ilk başkenti olan çok kritik durumdaki bir şehirden bahsediyoruz. Paşinyan’ın bu tavrı Yukarı Karabağ’daki kayıplarının da göstergesi. Gence, 90’ların başındaki savaş döneminde de Ermenistan silah güçlerinin hedefindeydi. Gence demek bütün Yukarı Karabağ bölgesinin kapısı olarak düşünebilir. Bu yüzden çok önemli, Tovuz’a yakın bölge.”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Gence saldırısı ile büyük bir hata yaptığına dikkat çeken Nuriyeva, şunları ekledi:

“Yukarı Karabağ’daki Han kentindeki kayıplarına karşılık Gence’yi hedef alarak Azerbaycan’ı masaya davet etmeye çalışıyor. Ama Azerbaycan Türkleri’nin, roket saldırılarından korkmadığını akrabalarımdan öğreniyorum. Azerbaycan Türkleri korkmuyor, başarma istekleri daha da derinleşiyor. Paşinyan bir kez daha hata yapıyor”

Editör: TE Bilişim