Reuters'da yer alan habere göre, koronavirüs vakalarının tırmanışa geçtiği Avusturya'da, ülke genelinde üç hafta süreyle karantina uygulamasının yürürlüğe sokulacağı belirtildi. Karantinanın salı günü başlayacağı ve 6 Aralık Pazar gününe kadar devam edeceği kaydedildi.

Ülkede şu anda geceleri sokağa çıkma yasağını kapsayan kısmi karantina uygulamasına devam ediliyor.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre akşam 8 ila sabah 6 arasında uygulanan karantina uygulaması tüm güne çıkarılırken hayati önemde olmayan tüm iş yerleri de kapalı olacak.

Ülkede orta öğretim kurumları uzaktan eğitime devam ederken daha küçük yaş grupları okula gitmeye, anaokulları da açık kalmaya devam edecek.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz alınan yeni kararları bugün ilerleyen saatlerde düzenleyeceği basın toplantısında duyuracak.

Geçen günlerde, salgının patlak vermesinden bu yana günlük vakaların ilk kez 9 binin üzerine çıktığı ülkede toplam vaka sayısı 191 bin 228'e yükseldi. 1661 kişi korona virüsü nedeniyle öldü.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban koronavirüs sağlık önlemleri konusunda Avusturya’yı örnek aldığını açıklamıştı. Avusturya’da gelen kısıtlamalar ardından Macaristan’da önlemleri sıklaştırmaya başladı.

İşte Macaristan’a gelen koronavirüs kısıtlamaları:

1-Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın yaptığı açıklamaya göre, salgının yayılışını durdurmak amacıyla ülke genelinde çarşamba gününden itibaren 20.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

2-Ülkede lise ve yüksek öğretim kurumları tamamen uzaktan eğitime geçecek, her türlü toplantı ve gösteri yasaklanacak, restoranların ise sadece paket servis yapmasına izin verilecek.

3-Viktor Orban, market ve hizmet sektöründeki diğer iş yerlerinin saat 19.00'a kadar açık kalabileceğini, düğünlerin sadece aile üyeleriyle yapılabileceğini ve spor müsabakalarının ise seyircisiz oynanacağını söyledi.

Macaristan'da da son 24 saatte 5 bin 162 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 114 bin 778'e, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 55 artarak 2 bin 493'e yükseldi.

Editör: TE Bilişim