İtalya, Gazze'ye 9 Ağustos'tan itibaren insani yardım ulaştıracak

İtalya, Gazze'ye 9 Ağustos'tan itibaren insani yardım ulaştıracak
İtalya, İsrail saldırılarından etkilenen Gazze'ye 9 Ağustos'tan itibaren hava yoluyla insani yardım ulaştırmaya başlayacak.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, İsrail'in saldırılarından zarar gören Gazze halkına insani yardım ulaştırmak için harekete geçtiğini duyurdu. 9 Ağustos'tan itibaren havadan insani yardım malzemelerinin Gazze'ye ulaştırılmaya başlanacağını açıklayan Crosetto, bu amaçla askeri bir göreve onay verdiğini belirtti.

Öncelikle, bölgedeki hazırlık çalışmaları ve yerel makamlarla iletişimi sağlamak üzere bir ekibin Gazze'ye gönderileceğini ifade eden Bakan Crosetto, ekibin bölgedeki durum değerlendirmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanmasıyla görevlendirileceğini söyledi. Yardım malzemelerinin temini ve Ürdün üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasıyla ilgili tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından, ilk havadan yardım operasyonunun 9 Ağustos'ta gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Crosetto, açıklamasında insani yardımın Gazze halkının acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu ve İtalya'nın bu konuda uluslararası çabaları desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.