Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Sonko ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile TBMM'de bir araya geldi. TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurtulmuş ve Sonko'nun baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.
Heyetler arası görüşmeye Türkiye-Senegal Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ve bağımsız Kilis Milletvekili Mustafa Demir katıldı. Görüşmede Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Sonko ve heyetini TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ifade etti. İlişkilerin her alanda iyi düzeyde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, karşılıklı saygı ve kazanç sağlayan bir ortaklıkla ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Kurtulmuş, parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesinin arzusunda olduklarını belirterek, 18 Nisan 2025'te İstanbul'da düzenlenen Filistin'i Destekleyen Parlamentolar Grubu'nun ilk toplantısında Senegal Ulusal Meclisi Başkanı El Hadj Malick Ndiaye ile görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Kurtulmuş, Türkiye-Senegal ilişkilerinin her alanda iyi düzeyde olduğunu ve karşılıklı saygı ve kazanç çerçevesinde geliştirilmesinin arzu edildiğini tekrar vurguladı. Sonko ve heyetine teşekkür eden Kurtulmuş, ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmesini diledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.