Pakistan, İran sınır kapılarını kapattı: İsrail saldırıları sonrası tahliye

Pakistan, İran sınır kapılarını kapattı: İsrail saldırıları sonrası tahliye
İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından Pakistan, Belucistan'daki İran sınır kapılarını güvenlik gerekçesiyle süresiz kapattı ve yüzlerce vatandaşını tahliye etti.

Pakistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından Belucistan eyaletindeki İran sınırındaki geçiş noktalarını süresiz olarak kapattı. Hükümet yetkilileri, yüzlerce Pakistanlı öğrenci ve vatandaşın İran'dan tahliye edildiğini açıkladı. Pakistan ve İran, yaklaşık 905 kilometre uzunluğunda ve birden fazla geçiş noktasına sahip bir sınırı paylaşıyor.

Pakistan tarafından yayınlanan resmi bir emirde, Belucistan eyaletinin Panjgur ilçesindeki sınır kapısının bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığı belirtildi. Emirde, Pakistan-İran sınırında belirsiz süreliğine yaya ve araç trafiğinin olmayacağı ifade edildi. Belucistan'ın Gvadr ilçesindeki yetkililer de Gabd ve Kalatuk sınır geçiş noktalarının kapatıldığını doğruladı. Yetkililer, güvenlik riskleri ve İsrail saldırılarının yarattığı istikrarsız durum nedeniyle bu adımı attıklarını belirtti.

Pakistan'ın Çağai bölgesindeki Taftan sınırı ise hala açık ve işler durumda. Dawn gazetesine konuşan bir yetkili, Taftan sınırından ticaretin devam ettiğini söyledi. Pakistan Dışişleri Bakanı Ishak Dar, sosyal medyada 450 Pakistanlı hacının 14 Haziran Cumartesi günü İran'dan tahliye edildiğini duyurdu. Bakanlık, İran ve Irak'a seyahat planlarını gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu. 150'den fazla Pakistanlı öğrenci de İran'daki eğitim kurumlarından ayrılıp Pakistan'a döndü. Dar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmede çatışmadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılacak İİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı ile İslam İşbirliği Gençlik Forumu törenine katılacağını açıkladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.